Лидерът на ВМРО Стоян Божинов влиза в битката за кмет на община Петрич

ВМРО издигна кандидатурата на лидера си Стоян Божинов за кмет на Петрич. На проведената партийна конференция в южния град той бе единствената кандидатура и срещна подкрепата на всичките си съпартийци.

Божинов, който е адвокат, строителен предприемач, съветник в местния ОбС и острието на опозицията в законодателния орган, ще е и водач на листата, с която войводите ще атакуват местните избори другия месец.

Втори след него ще е 32-годишният лидер на градската организация на ВМРО в Петрич Борис Лазаров, а на четвърта позиция е 33-годишният адвокат Велик Гогов.

Третото място в листата на ВМРО – Петрич е за коалиционния им партньор ПП „Атака”. То ще бъде заето от председателя на атакистите Николай Щерев.

Любопитното в кандидатсъветническата листа на ВМРО – Петрич е, че 50% от нея са заделени за гражданска квота. От нея на шеста позиция е общинският съветник от с. Самуилово Георги Стоилков, в листата на войводите ще е и бившият началник на петричката полиция Стоян Стойчев, който е кмет на с. Първомай,  а от миналата година е и управник на с. Кавракирово.

Войводите имат и пълен списък с имена на кандидати за кметове по селата в общината, които са повече от 50.  В с. Беласица те ще заложат на сегашния управник Велик Филчев, който е техен член. Изборът им за с. Коларово е Георги Великов, който беше кандидат-кмет от ГЕРБ, но не успя да влезе в кметството. В с. Ключ кандидатът им ще е Македонка Георгиева, читалищен председател, която и на миналите избори се пробва за кметския стол, но беше трета по резултат.

В с. Габрене ВМРО издигат за кандидат-кмет Димитър Божинов, зам. председател на селската им структура. В Кавракирово изборът е Павел Колаксъзов, който е председател на партията в селото. Лидерът на организацията в с. Кърналово Йордан Петров също влиза в кметска битка на 27 октомври.

Освен с кандидати за всички постове на местната власт червено-черните са готови и с програма за управлението на Петричка община през следващите 4 г. Името й е „Визия за Петрич през 2019-2023 г.”, и в 32 страници съдържа конкретни идеи на партията за развитие на общината, с икономическа обосновка към тях и срокове за изпълнението им.

ВМРО – Петрич ще внесе документите си за регистрация в ОИК днес, но по традиция управляващите ги изпревариха – още на култовата дата 9 септември ГЕРБ се регистрира за участие в местните избори с кандидат-кмет на общината, кандидати за кметове на селата и с листа за общински съветници. В трите регистрации имена не са посочени, тъй като Бойко Борисов още не е съобщил официално кой ще е кандидатът за кмет на Петрич.

Същите регистрации ГЕРБ направи и в ОИК – Разлог, с тази разлика, че там изрично са изброени имената на селата, в които управляващите ще имат свои кандидатури за кметове – с. Баня, с. Бачево, с. Годлево, с. Горно Драглище, с. Добърско, с. Долно Драглище и с. Елешница.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене