Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Арести на банкови саботьори в акция „Маймунска лапа“

Стотици сигнали са подадени в ДАНС на телефонните линии 02/866-22-11 и 02/814-70-95, които бяха открити за сигнали на граждани, получили есемеси или имейли, внушаващи несигурност в банките.

“Капитал Daily”

ДАНС задържа петима души за атаките срещу банките

Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) задържа петима души през уикенда заради „действия, насочени срещу стабилността на банковата система“. Първите арести бяха на един човек в Русе и един в София. Арестите станаха само няколко часа след като в сградата на агенцията на бул. „Черни връх“ се проведе среща между главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на ДАНС Владимир Писанчев и вътрешния министър и вицепремиер Цветлин Йовчев.

Омбудсманът настоява за регистър на лекарските грешки

Трябва да бъде създаден регистър на медицинските грешки, но не толкова за да бъдат наказвани лекарите, а за да може описаните случаи да послужат за превенция на по-нататъшни грешки, обяви омбудсманът Константин Пенчев по време на семинар „Лекарската/медицинската грешка“, организиран от Международния адвокатски съвет, Висшия и Софийския адвокатски съвет.

“24 часа”

От среща на банкерите: Отваряме всички, ако трябва, и още гишета

Банкери и финансисти се събраха в БНБ преди срещата при президента. Те се разбраха, че ще действат заедно, има достатъчно средства в системата и няма повод за паника.

“Стандарт”

Държавна подкрепа за банките

Днес банките отварят нормално врати. Криза няма! Държавата застана с цялата си мощ зад тях, за да защити вложенията на хората и фирмите. Това е резултатът от извънредните консултации при президента Росен Плевнелиев вчера.

Няма нужда от заем от МВФ

Банковата система у нас е стабилна и хората трябва да знаят, че банките ще работят. Финансовата стабилност на държавата бе основната тема на консултациите. За да могат хората да теглят пари, ако имат нужда, във всички банки са осигурени достатъчно наличности от резерва на БНБ и финансовото министерство.

“Сега”

БНБ, кабинетът, президентът и партиите подкрепиха банките и валутния борд

Банкова криза няма. Валутният борд е непоклатим и ще се запази до влизането на България в еврозоната. Влоговете на гражданите и бизнеса са сигурни и гарантирани. Това се казва в обща позиция, подкрепена от лидерите на основните политически сили, президента Росен Плевнелиев, премиера Пламен Орешарски и гуверньора на БНБ Иван Искров. За първи път от доста време насам политиците преодоляха различията си и се обединиха в подкрепа на стабилността на държавата.

Доброволци ще бъдат привличани с бонуси за детска градина и паркиране

Правителството е избрало интересен начин да накара повече хора да се запишат в доброволните отряди за борба с бедствия и аварии. Доброволците ще бъдат частично или изцяло освобождавани от плащане на месечни такси за общински детски заведения или децата им да получават допълнителни точки при кандидатстване в тях. Това предвижда промени в наредбата за доброволците, които бяха пуснати за обществено обсъждане. Друга екстра, която те ще получават, е преференциално паркиране в синя и зелена зона.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене