Местан: Постигнатото съгласие е силен знак, че има държава

Местан

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви след политическите консултации, че най-важното в момента за държавата е да се гарантира банковата система. 

„Аз се въздържам от партийни коментари и затова ще бъда лаконичен. Стоим изцяло зад заявената обща позиция след тези консултации. Смея да твърдя, че ДПС даде своя принос за постигането на това съгласие. То е крайно необходимо в ситуация, в която организирано чрез слухове се прави опит да се дестабилизира реално стабилната банкова система. Понеже в такива ситуации политическата зрялост, държавническа отговорност, предполагат държавата с цялата си мощ да се изправи срещу опити за дестабилизиране на най-стабилната институция в България – БНБ и банките”, каза лидерът на ДПС. 

На въпрос кой е автор на тези слухове, той заяви, че не знае. „Тези отговори вероятно ще ги чуем от специализираните органи, но няма съмнение, че постигнатото съгласие днес между основните политически сили е много силен знак към всички български граждани да бъдат спокойни, че има държава, която няма да допусне да се засягат интересите им”, обясни Местан.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене