22-годишен бургазлия, арестуван за телефонна измама в Симитли, остава зад решетките

22-годишен бургазлия, арестуван за телефонна измама в Симитли, остава зад решетките, след като вчера тричленен състав на Окръжен съд – Благоевград потвърди наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Георги Н. бе заловен, след като на 13 август прибрал около 700 евро от 70-годишна пенсионерка от Симитли, която паднала в капана на „ало“ измамници. Непознато за нея лице се представило за полицейски служител и поискало парична сума за залавяне на телефонни измамници. В същия ден били направени още няколко опита за телефонни измами в Симитли, които обаче били неуспешни.

След проведените оперативно-издирвателни мероприятия е задържан шофьорът, който работил като „муле“ на „ало” измамниците. В съдебна зала той поддържа версията, че не е имал представа, че участва в престъпна схема, а изпълнявал куриерска поръчка.

Същият съдебен състав вчера отказа да измени и мярката „задържане под стража“ на петричанина Николай Л., който преди десетина дни бе арестуван заради отглеждане на канабис в района на благоевградското село Лисия. Нарконивата е открита от гранични полицаи, след светкавична акция те закопчали петричанина, който е обвинен за престъпление по чл. 354 от НК. Пред съда той помоли да му бъде променена мярката в по-лека, тъй като приятелката му е бременна и предстои да се жени, но магистратите бяха безкомпромисни и го върнаха зад решетките.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене