Нов скандал за пари разцепи Бербатови

Бербатов

Поредната вражда заради пари е пламнала в семейството на Димитър Бербатов. И този път звездата на френския „Монако” и родата му от Благоевград се смразили заради широките пръсти на Асен Бербатов, профукал пари, дадени от батко му за кръщенето на племенника, шушукат из областния град.

Малкият Асенчо, единственият засега мъж, който ще продължи известната спортна фа­милия от Благоевград, се роди преди три години. Неизвестно по какви причини родителите му Асен и Димитричка доскоро отлагали полагането на детето в хрис­тиянската вяра. Когато все пак моментът узрял, най-заможният роднина на момченцето, Димитър Бербатов, заделил не­скромна сума за своя племенник.

Запознати разкриват, че футболният милионер щедро отпуснал 4000 паунда което според насто­ящия курс на БНБ се равнява на 10 бона.

Асен Бербатов

Сумата обаче попад­нала в ръцете на Асен Бербатов-старши и скоропостижно се стопила. Видял пари наготово, бившият футболист на „Пирин” се разпла­тил със свои кредитори, отделно по­харчил някой лев и за разточителни купони.

Безразсъдната постъпка на малкия брат не останала скрита-покрита от брат му и се превърнала в основателна причина за поредното вледеняване на отноше­нията им. Те точно се постоплили след скандала със залавянето на Асен с кокаин на магистралата.

Бербатов почервенял като презрял домат от яд, когато научил, че парите за кръщенето са заминали не по предназ­начение. За назидание на прахосника стрелецът на „Монако” дори въобще не благоволил да се прибере до Благоевград, за да уважи тържеството.

Пари вгорчават дните на членовете на известната фамилия не за пръв път. Преди две години, когато Асен Берба­тов бе задържан в ареста на дупнишката полиция с 20 грама бял прашец, бащата на двамата братя Иван Бербатов събудил посред нощ по-богатия си син, тогава играч на „Фулъм” за помощ. Помолил Митко да плати гаранцията от 5000 лева, срещу която „черната овца” да напусне ареста. Бербо първо категорично отказал с оправданието: Асен да си сърба сам попарата, че дано му дойде акълът! В крайна сметка обаче му домъчняло и наредил заплащането на паричната гаранция, благодарение на което провинилият се бивш футболист изкара при фуражките само 24 часа. Но предупредил, че това е последният път, в който вади Асен от калта.

Преди този случай пък банка прати в дома му съдия-изпълнител за непогасен дълг в размер на 3854,36 лв., взет на името на фирмата му ЕТ„Бербо – Асен Бербатов“. Парадоксът е, че по същото време Митко Бербатов бе рекламно лице на същата финансова институция, погнала брат му. Асен тогава се оправда, че се разсеял и пропуснал да погаси вноска, но всъщ­ност се надявал заради роднинството си с най-известния ни футболист зад граница банката да опрости борчовете му.

Паметливи твърдят, че и друг път парите са заставали между двамата братя. А именно след сватбата на малкия с племенницата на известния разбойник Иван Ганчев – Ганята преди седем години. И до днес из Благоевград мълвят как Митко поднесъл като сватбен подарък чек с четвърт милион лева, с които младоженецът да постеле по най-добрия начин семейния си жи­вот. Банкнотите обаче заминали със скоростта на светлината из курорти, нощни заведения и други глезотии.

 Източник: Уикенд

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене