32-годишен разложанин отнесе наказание заради фалшива самоличност

32-годишен разложанин отнесе наказание “пробация” заради фалшива самоличност на баща. Куриозният случай се разиграл миналия месец в Паспортна служба в ОДМВР – Благоевград. 

Мирослав Маринов се съгласил да направи услуга на братовчед си Здравко, като съпроводи съпругата му до Благоевград за издаване на паспорт на 11-годишния им син, тъй като бащата нямало как да отсъства от работа в делничен ден. Така на 29 юли около 15.30 ч. Мирослав заедно с жената и сина на братовчед си се наредили на гишето в БДС към ОДМВР – Благоевград за издаване на паспорт на детето с бърза поръчка. Когато служителката поискала документ за самоличност на бащата, Мирослав представил личната карта на своя братовчед. При сверяване на данните и снимката обаче, тя се усъмнила и няколко пъти го попитала дали е бащата на момчето. След като получила утвърдителен отговор и обяснение, че бил по-млад на снимката, служителката дала набор от документи за попълване – заявление и декларация, които били подписани от двамата родители.
Тъй като обаче тя продължила да се съмнява в самоличността на бащата заради разликата в цвета на очите, се допитала до колегите си. На гишето пристигнал мл. полицейски инспектор Станислав Милев от ” РУ – Благоевград, който няколко пъти попитал Мирослав Маринов дали е бащата, а той и пред него потвърдил, че е така. Едва когато полицейският инспектор му задал други контролни въпроси и го попитал дали осъзнава какво върши, мъжът признал, че не е бащата на детето.

По случая е образувано бързо производство и услужливият разложанин бил обвинен за документно престъпление. Тъй като е с чисто съдебно минало, прокуратурата и адвокатът му се договорили да се признае за виновен и да получи минимално наказание ” 6-месечна пробационна присъда.
Споразумението бе внесено за разглеждане вчера в Районен съд – Благоевград. На въпрос на съдия Екатерина Николова разбира ли в какво е обвинен и защо го е направил, младият мъж буквално заяви: “Защото съм глупав. Не за пари, а за услуга”.
След изявлението му споразумението бе одобрено и подписано от страните в съдебната зала.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене