Джамбазки: Трябва да има наказани служители на НАП за изтичането на лични данни

В предаването „Здравей, България“ по НОВА евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира темата за изтичането на личните данни на над 5 милиона българи при хакерската атака срещу НАП. По думите му трябва да има наказани служители на агенцията за случилото се. Трябва да се търси отговорност от хората, които трябва да пазят нашите лични данни. В Министерството на финансите много лековато подхождат към своите задължения, категоричен е той.

Не мога да си представя по-нахално поведение на държавен служител. С тези думи пък коментира изявлението на шефката на приходната агенция Галя Димитрова след връщането ѝ от платен отпуск.

Евродепутатът е категоричен, че държавните институции трябва да пазят личните данни на хората.

Задължение на държавните институции е да пазят личния живот на българските граждани. Би трябвало да се помисли в посока институциите да провеждат прозрачни процедури и да наема такива предприятия, които да пазят тази информация с ясната гаранция какво ще се случи, ако изтърват личните данни, заяви той.

Съмнявам се с „Атака“ да излезем с общи кандидатури за кметове, коментира евродепутатът и допълни, че продължават разговорите за обща кандидатура в Пловдив на Славчо Атанасов. Той би бил много добър кмет. Г-н Атанасов беше добър кмет и може би ще бъде добър такъв. В момента е народен представител в НФСБ. Има и други възможни варианти за общи кметове, заяви заместник-председателят на ВМРО.

Оказа се, че Джамбазки и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов са глобени от ЦИК заради платен репортаж по частна телевизия по време на предизборна кампания.

И двете глоби са безумни. Ние ще ги обжалваме. И двете глоби засягат репортаж по частна телевизия преди изборната кампания. Това не би трябвало да ни засяга чисто технически дори, обясни българският евродепутат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене