Внимание! Код „Оражнев“! Днес още по-горещо в Пиринско, имайте търпение на гръцката граница – трафикът е интензивен

Температурите днес в Югозападна България ще са още по-високи от вчера. Обявен е оранжев код за опасно време. Ще е слънчево, около и след обяд – горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса, най-високи стойности се очакват в Сандански – 39 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и слабо ще се понижи, съобщава дежурният синоптик към НИМХ Боряна Маркова.

Трафикът на границата с Гърция на ГКПП Маказа и ГКПП Кулата е интензивен на изхода за леки автомобили. Шофьорите и техните спътници да се заредят с големи количества вода поради горещото време.

За да може да преминавате без забавяния, от Главна дирекция „Гранична полиция“ припомнят, че при излизане от България на ненавършили пълнолетие лица – български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат представени документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта.

За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв). Също така трябва да се носи оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

Цвети Иванова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене