Прогноза за времето – 11 август (неделя)

Днес отново ще е слънчево, след обед – горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за август и ще остане без съществена промяна. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от агенция „Фокус“.

Времето в Гоце Делчев ще е слънчево и с максимална температура 37°.

По Черноморието преди обед ще има разкъсана облачност, но бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури по крайбрежието между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26-27°, по-ниска е на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 27°, на 2000 метра – около 20°.

През първата половина от следващата седмица ще бъде слънчево, около и след обед – горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните във вторник и сряда ще са между 34° и 39°, по-ниски, около 30°, по Черноморието. Привечер в сряда над северозападните райони ще се заоблачи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене