На вниманието на инж. Боян Илиев – Областно пътно управление – Кюстендил! Заради объркани знаци шофьори отнасят глоби ежедневно….

Мястото е в близост до кочериновския кв. „Левски”, а проблемът е много сериозен. Идвайки от Благоевград нищо не подсказва, че наближава населено място. На входа на квартала много често има полицейски патрули, които дебнат преминаващите автомобили.

Скандалното обаче е, че ви глобяват, защото карате с повече от 50 км/ч а знакът е доста след мястото където би трябвало да намалите.

Още по глупавото е, че идвайки от Дупница в посока Благоевград има няколко знака, които ви показват, че имате право да се движите със 60 км/ч.

Камерата на ченгетата обаче е настроена да снима нарушители движещи се с над 50 км/ч… и пак отнасяте глобата. Де са е чуло, видело на един път различните посоки да са с различни ограничения? Много тарикатско и все в ущърб на нас шофьорите. Време е да се вземат мерки и този проблем да бъде премахнат. В противен случай съветвам всеки глобен да обжалва в съда.

 

Припомняме, че мина година от недоволството на жителите на  кв. „Левски”. Около 100 души трябва да извършат нарушение на правилата за движение, за да излязат с колите си на главния път. Те трябва да преминат през непресечена линия, да направят ляв завой и да влязат в населеното място, ако идват от Благоевград. Същото нарушение трябва да направят и при излизане, ако продължават към Дупница. Полицаите ги дебнат и ги глобяват. Хората искат да се направи прекъсната линия, за да може да се излиза нормално на пътя. При тази непрекъсната линия трябва да се отиде до кръговото, което е на 2 км. От Областното пътно управление в Кюстендил обясниха, че действително главен път Е-79 минава през Кочериново и тъй като основно транспортните потоци за Гърция минават по този път е било наложително осевата линия през урбанизираната територия да бъде непрекъсната. „Беше наложително при изготвяне на проекта, осевата линия през урбанизираната територия да бъде непрекъсната с цел забрана изпреварването, от гледна точка безопасност на движение”, обясни  миналата година инж. Боян Илиев от ОПУ-Кюстендил. След изграждането на магистрала „Струма” трафикът по Е-79 е намалял и на този етап би било възможно да се разгледат отново условията на безопасност в урбанизираната територия и да се даде възможност тази непрекъсната линия да стане прекъсната в определени зони, но инициативата трябва да е на общината. Година по-късно резултат няма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене