ВИДЕО: 3-4 пъти падат разходите за отопление след ремонт на детско заведение в Гоце Делчев

IMG_5257


Заплануваните дейности по българо-македонски проект в детско заведение в Гоце Делчев са изпълнени в срок и на 100%.

Това заяви днес директорът на ОДЗ „Детелина“, Величка Крантева, на заключителният етап по изпълнение на проект „По-добър живот за децата в трансграничния регион“. Проектът бе финансиран чрез Инструмента предпристединителната помощ на програмата за трансгранични сътрудничество България – Македония 2007 – 2013 г.

Реализацията на проекта включва саниране цялата сграда на детското заведение, ремонт на покрива, монтиране на 10 бр. слънчеви колектори монтиране на нов котел и заменяне на нафтата с пелети. Цялостно бе подменена и отоплителната инсталация – нови тръби и радиатори. През изминалия отоплителен период детското заведение е похарчило с 3 – 4 пъти по-малко средства за отопление в сравнение с предходния период.

Реализирането на общия проект предвижда подобни дейности за ОУ „Ванчо Прке“ в рг. Делчево, Република Македония. Общия бюджет на проекта е 458 507 евро.

Това е първия реализиран проект по европейска програма между България и Македония насочен към подобряване на живота на децата в трансграничния регион.

IMG_5254

IMG_5255

IMG_5256

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене