ОУ „Христо Ботев“ в гърменското село Дъбница с временно изпълняващ длъжността директор, един от най- добрите педагози и директори ,Илия Цацев излезе в пенсия

От няколко дни  ОУ „ Христо Ботев“ в гърменското село Дъбница е с временно изпълняващ длъжността директор  и това е  Айтен Солакова .

Тя е  учител в училището в Дъбница по  английски език,  физика и астрономия и ще управлява школото до провеждането на конкурс за директор титуляр .

Причината за промяната е ,че дългогодишният директор, Илия Цацев  навърши години за пенсия и  излезе в заслужена почивка .

Директора на училището в Дъбница  Илия Цацев управляваше повече от успешно школото в гърменското село  в продължение на 29 години като  директор,  преди това  5 години той бе заместник директор на същото училището .

Трудна е раздялата с директора  Илия Цацев както за учителите така и за учениците  и разбира се за самият него  с колеги ученици и училище.

През  директорските му години Цацев мина през какви ли не предизвикателства , неволи, и радости за да може днес училището в Дъбница да е  на едно от първите места в общината както по успехи  така и по добра материална база.

Само преди седмици , на  08.07. бе направена първата копка за пристрояване на училищната сграда в Дъбница  която ще е  част от досегашното училище. Пристроената  час , както писа Топ Преса  е  триетажна постройка  с допълнителни класни стаи и  други помещения  а проектът  е на стойност от  228 000 лева

„ Днешният ден е много важен мен, за жителите и подрастващите от Дъбница и съседните села . Свързвам го с тържественият ден на откриването на  нашето училище през 1958 година . За наша радост  школото ни стана тясно , учениците се увеличиха драстично и се наложи да изработим проект  с който да поискаме финансиране за  пристрояване и разширяване с още класни стаи тъй като и тенденцията говори красноречиво за увеличение  на учениците  ни и в бъдеще.

Благодаря на Министерството на  образованието и на община Гърмен за подкрепата  благодарение на които  децата ,учениците и колектива от учители  ще имат за в бъдеще още по- добри и съвременни  условия за обучение. “ заяви на  дългоочакваното събитие преди две седмици  , директора Илия Цацев .

На 27.ми  октомври 2017 година пък ,бе открита новата спортна площадка на ОУ „ Христо Ботев“ в село Дъбница с което бе сбъдната поредната мечта на директора  Илия Цацев .

През ноември 2015 година  , отново по време  на управлението на  директора Илия Цацев бе изпълнен мащабен проект за 300 000 лева „Повишаване на  енергийната ефективност“.

Месеци наред  ученици и учители от Дъбница провеждаха учебните си занятия в училището в  село Дебрен след споразумение на двамата директори както за предоставянето на  цял етаж от материалната база  в училището в Дебрен, така и за извозването на 9-те паралелки ученици от Дъбница до Дебрен.

Така от  2016 година децата от ОУ „Христо Ботев „ в село Дъбница учат в напълно модернизирано училище  което от края на тази есен , след като бъде завършен  новият корпус школото ще е едно от най- добрите в  община  Гърмен.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене