Пускат предсрочно от затвора мъж, опитал да убие жена си в Мосомище

Мъж, излежаващ присъда за опит за убийство на жена си, излиза предсрочно на свобода. 62-годишният Георги Б. от гоцеделчевското с. Мосомище има присъда от 6 г. и 8 месеца затвор. Остават му 1 г. и 10 месеца, но съдът в Кюстендил определи той да излезе условно предсрочно навън. За остатъка от наказанието е определен изпитателен срок и задължителни срещи с пробационен служител.

На 18 октомври 2014 г. около 5,20 ч на автобусна спирка Георги причакал жена си Калинка, която оттам хващала автобус до Гоце Делчев, за да отиде на работа първа смяна. От 2 г. двамата били разделени. Жената видяла мъжа си и решила да мине покрай него без да му обърне внимание. Той обаче я хванал и я пробол с нож в корема. След това я повалил на земята и продължил да е пробожда. Нанесъл й общо 6 рани в тялото. Намиращите се други жени на спирката й се притекли на помощ. Мъжът избягал и се укрил. Намерен е два дни по-късно и обвинен в опит за убийство.

В затвора Георги бил примерен, имал награди, не е наказван и е работил. Не е употребявал алкохол и не е влизал в конфликти. От 2 г. е в затворническото общежитие в Самораново. Заради доброто си поведение съдът прецени, че може да го пусне на свобода.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене