ВИДЕО: 57 броя нова високотехнологична апаратура вече функционира в гоцеделчевската болница

IMG_5252

Това бе изнесено на днешната пресконференция по повод приключване на проект „Преустройство и преоборудване на помещения в МБАЛ „Иван Скендеров“, гр. Гоце Делчев“

Общинският проект за модернизиране на техническото оборудване на общинската болница в Гоце Делчев бе одобрен за финансиране през 2011 г. Целта на проекта е закупуване на оборудване за диагностика, образна диагностика, лабораторни изследвания и последващо лечение. Доставената апаратура с реализирането на проекта е високотехнологична, иновативна и съобразена с действащите европейски медицински стандарти. За осигуряване пълноценното функциониране на новата апаратура, община Гоце Делчев осигури преустройството на обособени помещения според изискванията на производителите на прецизното оборудване. Това наложи и подобряването на болничната инфраструктура върху 558 кв.м. от сградния фонд на болницата. Освен чувствително подобрение на диагностиката и лечението, с новата апаратура стана възможно да се въведат и нови медицински услуги непознати до сега на пациентите на болницата. Новото оборудване даде възможност и за и разкриване на една допълнителна клинична пътека за извършване на лапароскопска холецистекомия.

Общата стойност на проекта е 3 340 572 лв. Проектът се финансира на 98,36%  с безвъзмездната финансова помощ на Европейския фонд за регионално развитие 2007 – 2013 г. Съфинансирането на проекта от общинския бюджет е 1.64% от стойността му.

С реализирането на проекта, ще бъдат облагодетелствани над 70 000 жители от района на бившата Неврокопска околия, на които вече няма да им се налага да търсят здравна помощ от болниците в други, отдалечени, най-често областни градове.

IMG_5253

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене