СРАМ И ПОЗОР! Как от НП Рила – Благоевград се оакаха! Гавра с над 1500 млади хора, родители и деца на връх Мусала! ВИДЕО

Масово изкачване на връх Мусала организира влогърът Слави Панайотов. Той е познат с канала си в Youtube – The Clashers и с бестселъра “Топ мистериите на България“. Сочен е за един от най-влиятелните влогъри.

Стартът на изкачването бе на 27 юли (събота) в 9,30. Сборният пункт бе горната станция на лифта в Боровец.

Идеята на Панайотов е да откъсне младежите от телефоните и компютрите поне за ден, както и да им покаже красотата на България.

Събитието бе изцяло спортно и искам да предава идеята „да се откъснем от телефоните и компютрите“ и да изкачим покрива на България – казва Панайотов. – Специална екипировка не е нужна, нито подготовка. Само добро настроение и желание за приключение.

Програмата бе следната. Денят започва в 9,30 ч., сборният пункт е горната станция на лифта в Боровец. Следваше едночасов преход и десетминутна почивка в хижа „Мусала“. Преходът продължи към Леденото езеро, а стигането на върха бе малко по рано от планиранота време –  за 13 ч. Разбира се както „традицията по български“ повелява, чудесната инициатива на влогъра, бе на път да бъде тотално опорочена от служител ина НП Рила със седалище Благоевград. Явно вбесени че момчето е събрало повече от 1500 придвърженици и напълни планината с млади хора, деца и родители, ръководството на НП Рила изпрати екип да глоби влогъра Слави за забележете – нерегламентирано изкачване на връх. След като Слави обаче направи публичен този скандал, от НП Рила – Благоевград се покриха и до ден днешен мълчат като мишлета. Това е то „балгарската работа“, на всяка добра инициатива, се полагат по двама чандаджии, чиновници овластени, които да правят мизерии и да развалят всичко. Да живее България! Повече можете да видите във видеото:

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене