Кекс с марихуана прати четирима души в реанимацията

Кекс с марихуана прати четирима души в реанимацията на петричката болница. 47-г. С.К., която е от Сандански, двете й деца – Димитър и Моника, на 19 и  на 22 г., и американски гражданин, също на 22 г., били във вила на Попина лъка, когато решили да си приготвят от така наречените “весели кексчета”, които са хит най-вече в чужбина и се приготвят с канабис. Първоначално компанията се развеселила, но след това изпаднали в делириум и започнали да халюцинират, да повръщат и получили силно сърцебиене. По първоначална информацията майката и двете й деца припаднали вследствие на предозиране на наркотичното вещество.

47-г. жена, синът и дъщеря й, както и американецът Гранд Т. живеят в Америка и именно там „веселите кексечета” били много на мода, затова решили, докато летуват, да се позабавляват с тестения десерт. Американецът бил в най-адекватно състояние и успял да заведе с автомобил до  болницата останалите от компанията, които били прегледани и диагностицирани. След това са  транспортирани и настанени за лечение в отделението по реанимация на петричката болница.

Полицията е уведомена за случая и работи по установяване на наркотичното вещество в кекса.

Потърсихме за коментар анестезиолога д-р Икономова, която е приела потърпевшите. Тя  бе лаконична заради напрегнатата смяна, която имала, но увери: “Пациентите вече са в добро състояние и днес (бел. ред. петък) бяха изписани от отделението”.

  ХРИСТО МАРИНОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене