Даряват средствата от благотворителната вечер с шеф Манчев в СПА хотел „Свети Никола” в Сандански на плувната надежда Мария Митова

Събраните средства от благотворителната кулинарна вечер с шеф Иван Манчев в четиризвездния СПА хотел “Свети Никола” в Сандански се даряват на младата надежда по плуване Мария Митова и нейния треньор Антон Спиров.

Добрата новина съобщи собственикът на комплекса Илия Пасков. Макар и на 14 години, Мария е част от плувен клуб “Сандански”, тя от шест години тренира неотлъчно до треньора си Антон Спиров и е част от разширения състав на националния отбор по плуване на България. През тази година М. Митова взе участие в две големи състезания – едното в Гранд Австрия “Мултинешънъл” в конкуренция на плувци от 18 държави. Второто участие бе в Бургас в международния турнир „Коменкъп”.  Ил. Пасков е оптимист за бъдещето на Мария, която стана шампион на България в дисциплините 50, 100 и 200 метра бътерфлай.

„Бъдещето е пред Мария и хората от бизнеса в Сандански трябва да се обединяваме в благородни каузи като тази, да подпомагаме младите спортисти от региона”, заяви Ил. Пасков.

Както “Струма” писа, преди години СПА хотел “Свети Никола” финансово подпомогна най-добрия плувец и участник в две олимпиади санданчанина Венцислав Айдарски./Струма/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене