През август пускат дупнишкия паяк

Дупнишкият паяк ще заработи от август. До дни репатриращият автомобил ще мине тестване и ще започне да лови неправилно паркирани по улиците МПС, обявиха от общината.

“Паякът” вече е регистриран в КАТ, кранът към платформата е получил лиценз, а отлагането на старта е заради предстоящ изпит на екипа. Изпитът ще бъде насрочен от Министерство на транспорта за първите дни на август. Веднага след като шофьорът и кранистът го издържат, “паякът” ще влезе в действие. И това дупничани ще го усетят веднага.

 Кметството купи от софийска фирма специализирания автомобил втора употреба през май т.г. за 90 000 лева /без ДДС/. Парите бяха заделени от общинския бюджет, а целта – справяне с безразборното паркиране из града.

Таксата за принудително преместване на неправилно паркиран автомобил е 40 лева, а при пристигане на водача при започнала процедура – 20 лева.

За престой на наказателния паркинг при бившия Учителски институт ще се плаща по 1 лев на час.

Преди години общината нае паяк от Столична голяма община, пусна го за няколко месеца и дупничани буквално се влюбиха в машината. Кой каквото ще да казва, но паякът респектира и създава ред и правила, показа анкета сред дупничани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене