Без коли от Шилигарника до хижа „Вихрен”

Забраниха движението и паркирането на пътни превозни средства по част от четвъртокласния път от град Банско до хижа „Вихрен”.

Ограничението е факт след издадена заповед на кмета Георги Икономов и касае отсечката от местността Шилигарника до хижата, която е на територията на Национален парк „Пирин”.

Всички гости, желаещи да посетят Пирин планина, трябва да знаят, че в този участък до 31 август няма да се допуска движение и паркиране на пътни превозни средства в часовия интервал от 08:00 ч. до 16:00 ч. Забраната не важи за моторни превозни средства със специален режим на движение.

Ограничението се налага предвид изключителната натовареност на пътния участък, която създава реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и за възникване на пътнотранспортни произшествия. Има много туристи, които вървят пеш или са с колела, а движението на коли може да доведе до инциденти.

Стига се често и до задръствния, които пък пречат на линейки и други специализирани автомобили да преминават в случай на инцидент на пътя или в планината.

В местността Шилигарника са предвидени места за паркиране на автомобилите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене