Ексклузивно! Лютви Местан си взе книжката /СНИМКИ/

Първо в Топ Преса! Лидерът на партия ДОСТ  Лютви Местан си взе свидетелството за управление на МПС, което му беше отнето след катастрофа с негово участие, при която загина 6-месечно бебе.

Катастрофата стана на 14 април 2019 година на разклон край момчилградското село Загорско.

При опит на Местан да се включи в главния път, автомобилът му се блъсна в кола „БМВ“, в която пътуваше младо семейство от Кърджали към Кирково. След катастрофата Лютви Местан беше привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

Предполага се, че колата на Местан е излязла на главния път, отнемайки предимството на автомобила, в който са пътували пострадалите. Според свидетели Местан е спазил знак „Стоп“, но пътният участък е с лоша видимост.

След инцидента Местан бе арестуван, а направената му проба за алкохол бе отрицателна, а по-късно  освободен под гаранция от 10 000 лева. По-късно гаранцията бе отменена от съда, тъй като нямало доказателства за доходите на политика. След общественото недоволство прокуратурата за втори път наложи на Местан същата гаранция и в спешен порядък събра необходимите доказателства за състоянието му. Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лв., която му бе наложена от Окръжната прокуратура в Кърджали.

Ден по-рано му беше отменена забраната да не напуска страната.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене