При огромен интерес приключи Лятната академия по роботика в НПГ „ Д.Талев“ (ВИДЕО)

Завърши вторият випуск на лятна академия „Роботика“ в  НПГ „ Д.Талев“. Директорът на НПГ „ Д.Талев“- г-жа Мария Георгиева тържествено връчи сертификатите за успешно преминато обучение на учениците от двете групи – начинаещи и напреднали. Освен сертификати „ академиците“ получиха като подарък и микроконтролери, с които да продължат да се упражняват.

На заключителната среща присъстваше дългогодишният бизнес партньор на училището и един от спонсорите  на лятната академия – г-н Бертрам Ролман, управител на „ Пиринтекс продакшън“, който бе видимо впечатлен от представените демонстрации с роботи и от уменията на учениците да решават комплексни задачи по програмиране.

Г-н Ролман насърчи учениците да продължат заниманията си и да надграждат знанията си в училище, а след това и в университета.

Преподавателите на лятната академия – инженерите Веселина и  Антон Анчеви –  изразиха удовлетвореността си от обучението. Те споделиха, че са постигнали целите си, а именно да запалят искрата на страстта към роботиката и мехатрониката у младите

„ академици“ и си тръгват доволни, че всички ученици са се справили с проектните задачи и демонстрациите са били успешни. Доволни и щастливи са учениците и техните родители. Един от курсистите – Йордан Иванов от ПМГ „ Акад. С . Корольов“ се е ентусиазирал толкова много от съобщението на НПГ „ Д.Талев“ в социалните мрежи за обучение  по роботика, че пътува от гр. Благоевград и остава в Гоце Делчев за времето на курса и определя обучението като отлична интелектуална инвестиция. Йордан Иванов споделя: „  От малък се интересувам от роботи. Курсът бе много полезен за мен, защото научих нови неща.  Разучих  програмата Blokly@rduino и програмирах роботът  Arduino Nano, който светеше, измерваше температура, дистанция, влажност, светлина и управляваше RGB LED лента. Не на последно място тук намерих и нови приятели.“

Доволен от свършената работа е ръководителят на  Клуба по роботика – инж. Атанас Савов, който е убеден, че учениците  ще продължават да се развиват ,да участват в състезания и да печелят награди.

Генерален спонсор на тазгодишната Лятна академия по роботика е община Гоце Делчев. Кметът на общината – г-н Владимир Москов –  не можа лично да присъства на тържественото закриване, но поздрави учениците и им пожела да продължават да надграждат знанията си.

НПГ „Д.Талев“ благодари на спонсорите, преподавателите, учениците и родителите за реализирането на този прекрасен и полезен проект, който ще продължи и за в бъдеще.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене