Без категория

Националния печат

печат

“Стандарт”

Цацаров: Станахме универсален сапун

„Няма разследване за източване на КТБ“. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, след като в публичното пространство се завъртя подобна информация вчера. „Аз продължавам да повтарям, че не бива да се пали финансова паника, че не бива този пожар, който някой се опитва да възбуди, да бъде залят допълнително с бензин, защото на някой, който пише sms-и, това му е изгодно“, обяви обвинител номер 1.

Пращаме в Лувъра тракийски зарове

Комарджийски зарове на траките ще бъдат изложени в Лувъра. Те са част от уникатите, които ще представят България в най-посещавания музей в света. Зарчетата са изработени от животински кости и са открити край Созопол.

“24 часа”

ДПС иска бързо гражданство за 300 хил. български турци

Да се облекчи даването на българско гражданство на наши изселници, предвижда поправка в закона, депозирана в деловодството на НС от шефа на правната комисия Четин Казак.

Помощта за първолаци остава 250 лв., вземат я 45 хиляди

Около 45-46 хил. семейства ще получат през тази година социална помощ от държавата, за да изпратят децата си в първи клас. Това обяви зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, след като правителството одобри размера на помощта.

“Сега”

ДКЕВР се жалва на ЕК за високите цени на тока

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е подала две жалби до Европейската комисия, с които иска Брюксел да се намеси в дългосрочните договори с „Марица-изток 1“ и „Марица-изток 3“ и със зелените централи. Причината е, че държавата не е успяла да предоговори контрактите с „Марица-изток“ 1 и 3 и да ограничи изкупуването на скъпия зелен ток. Парадоксът в цялата ситуация е, че на практика ДКЕВР пуска сигнал срещу себе си, тъй като комисията одобрява цените на централите и издава лицензиите на производителите.

Семейството на Пеевски дължи данъци

Семейството на депутата от ДПС Делян Пеевски има данъчни задължения. Това са междинните резултати от пълната данъчна ревизия на Националната агенция по приходите (НАП), която беше разпоредена от прокуратурата след сигнал на „Протестна мрежа“. Освен Пеевски данъчните проверяват също банкера Цветан Василев и евродепутата Николай Бареков.

“Труд”

1 млрд. евро под риск

Българското земеделие може да загуби над 1 млрд. евро от бъдещите субсидии. Това пише в писмо на изп. директор на фонд “Земеделие” Мирослав Николов до премиера Пламен Орешарски, вицепремиера Зинаида Златанова и министъра на земеделието Димитър Греков.

“Монитор”

ХАПЧЕТО в нета с лиценз

Хапчетата в интернет вече ще се продават след получаване на съответното разрешително от Изпълнителната агенция по лекарствата. Това става ясно от регламент, приет преди ден от ЕК. Промяната се прави съгласно Директивата за фалшифицираните лекарствени продукти от 2011 година.

Цветан Василев с призовка за разпит през адвоката му

След няколко неуспешни опита скандалният банкер Цветан Василев да бъде извикан на разпит, прокуратурата ще му прати призовка чрез адвоката на мажоритарния собственик на КТБ. Това стана ясно вчера от изявление на главния прокурор Сотир Цацаров.

“Капитал Daily”

Правителството започва да набира 3 млрд. лв. външен дълг

Процедурата по пласиране на български еврооблигации за 1.5 млрд. евро (почти 3 млрд. лв.) започва в четвъртък и може да приключи в рамките на деня, научи „Капитал Daily“ от няколко източници от пазара. До обед инвеститорите ще могат да подават заявки за количеството, което биха искали да купят, както и за исканата от тях доходност. След това на база на подадените поръчки Министерството на финансите заедно с мениджърите на емисията ще вземат решение за разпределението на книжата и ще обявят резултатите от предлагането.

ДПС иска държавен контрол в бизнеса с тютюн

Отмяна на пълната либерализация на производството и търговията с тютюн и връщане на държавния контрол в сектора. Това ще се случи, ако Народното събрание приеме проекта за изцяло нов Закон за тютюна и тютюновети изделия, внесен от депутати от ДПС начело със зам.-председателя на парламента Алиосман Имамов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене