3 години без право да ловува наказа съда ловджия от Осина

Районен съд Гоце Делчев ,на свое заседание  измени наказателното постановление от м. май тази година  на  Директора на регионалната дирекция  по горите в Благоевград ,като намали наложената на ловджия от сатовчанското село Осина  глоба от 200 на 50 лева , но остави в сила наложеното му в постановлението наказание за забрана за ловуване за срок от 3 години .

Решението на съда в Гоце Делчев подлежи на обжалване пред Благоевградски административен съд в 14-дневен срок  ,от което може да се въсползва  наказания ловджия В.С. Г от Осина .

Производството по делото бе образувано по повод постъпила жалба от В. С. Г.от село Осина община Сатовча ,против наказателно постановление №*/13.05.2019 година на Директора на регионалната дирекция по горите в Благоевград .

Според  оспорваното от В.С.Г. наказателно постановлевие , му е било наложено административно наказание „глоба“ в размер на 200 лева и лишаване от право да ловува за срок от три години за това, че на 23.12.2018 година в 9.30 часа промеряващи са установили ,че същия ловува с извадено от калъф и сглобено ловно оръжие в района на отдел 215 на ТП „ДЛС Дикчан“-Сатовча в м.“Черквата” в разрешено за лов време , но без писмено разрешително за лов.

От събраните по делото доказателства се е установило от  проверяващите горски служители ,че жалбоподателя и друго лице са ловували с 2 ловни кучета,ловно оръжие,което било извадено от калъфа му като за същият ден въпросният ловджия  е имал разрешение за лов  в друго ловище „Слатина“ с право да отстрелват с колегата му  дива свиня.

И двамата нарушители са били намерени обаче  от проверяващите служители да ловуват в друг ловен терен за който не са притежавали разрешително  .

Недоволен от наложеното му  наказание В.С.Г. от  с. Осина сезира съда с искане за изменение на наказателното постановление .

Според решението на съда ,провинилият се ловджия е спестил 150 лева но се е лишил от правото да ловува и да упражнява хобито си за срок от цели  три години .

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене