1300 лв. събраха днес миряните за възстановяване на храма Св. Георги на храмовият празник на църквата Св. Анна в Гърмен

От днешния цветен кулинарен базар послучай храмовият празник на църквата Св. Анна в Гърмен , инициативния съвет за възстановяване храма Св.Георги – Гърмен събра сумата от 1300лв.
Събраните пари от благородната инициатива ще бъде преведена по сметката за възстановяването на храма Св. Георги , съобщиха от Инициативният комитет .

Както писа Топ Преса ,12 членният Ивициативен съвет , сформиран от млади хора от Гърмен с благородната идея за въстановяване на рушащият се храм Св. Георги днес организира благотворителен търг който се проведе след празничната служба пред храм Св. Анна в Гърмен, който днес отпразнува своя храмов празник.

Да почетат християнския празник Света Анна и храмовия празник на църквата носеща името на светицата в Гърмен днес, дойдоха много миряни както от гърменско така и от целият район да запалят свещ ,да си вземат от курбана за здраве и да се помолят на св. Анна да закриля децата , бременните , родилките и семействата .
Много от вярващите дадоха и своята лепта за възстановяването на изоставеният и рушащ се храм Свети Георги в Гърмен като си закупиха от изложените на благотворителния търг цветя и различни кулинарни творения приготвени от сръчните ръце на гърменските жени които се включиха активна в благородната инициатива .
Храма Свети Георги в Гърмен е построен през далечната 1898 година , обявен е за културен паметник ,след което е оставен да се руши и сега представлява жалка руина тъй като времето си е казало думата .
За възстановяването му обаче са необходими не малко средства събирането на които е започнало буквално веднага след сформирането на групата ентусиасти в Инициативен комитет в който са Петър Папазов, Георги Топалов, Любо Павлов ,Катерина Татанова ,Янка Топалова ,Емил Стругов ,Добри Байрактаров и др.
От поставените кутии в магазините и заведенията в селото е набрана вече сумата от 3597.40лв.

Общинската администрация в Гърмен също е отпуснала средства за благородната инициатива в размер на 2000лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене