Мъж заплашва майка си с убийство за пореден път! Съдът го остави в ареста!

Най-тежката мярка „задържане под стража“ постанови Районен съд- Дупница, под председателството на съдия Иван Димитров, по отношение на 57- годишния дупничанин Н. Х., който преди месец заплаши с убийство майка си.

В искането на прокурор Михаил Крушовски от РП- Дупница се посочва, „че е налице реална опасност да извърши престъпление – по-конкретно да посегне на живота и здравето на своята майка, която е постоянен обект на агресията му“.

Съдът счита, че искането за вземане на мярка „задържане под стража“ е основателно и следва да бъде уважено, тъй като съществува реална опасност синът наистина да посегне на майка си.

Мъжът до момента е осъждан 4 пъти за престъпления против личността. Наскоро е изтърпял ефективна присъда наказание „лишаване от свобода“ заради нанесен побой на баща му, след който възрастния мъж починал.

Припомняме, че рецидивистът отправи заплахи да пребие и разфасова майка си и през януари миналата година, след като бе употребил голямо количество алкохол. Тогава също бе задържан от полицаи и срещу него бе образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене