Повече от 20 000 съборяни преминаха през атрактивния събор Ваклиново -2019, гастербайтери от община Сатовча се върнаха по родните си места специално за събора

И тази година събора Ваклиново -2019 в община  Сатовча събра рекорден брой съборяни . Гастербайтери  които работят в чужбина се прибраха по родните си места  специално за събора  на който много фамилии си организираха и родови срещи  и заедно се веселяха .

Над 20 000 бяха съборяните и тази година на Ваклиновските  ливади , отчитат от община Сатовча .

Тепърва Инициативният  комитет който подготви провеждането на събора ще  отчете пред ОБС – Сатовча  приходите и разходите по провеждането му .

Така , за  поредна година благодарение на  разбирането  и съдействие на всички собственици на ваклиновските ливади ,стана възможно провеждането на  16-то издание на Събор Ваклиново 2019 който бе   на 19, 20 и 21 юли, коментират от Инициативният комитет. Собствениците на ливадите  в терена на който се провежда събора ще бъдат обещетени за ползването на терените им  като ще им бъдат подсигурени  торове и препарати за възстановяване на  тревата .

И тази година организаторите бяха подсигорили  денонощен и завиден обществен ред и

сигурност чрез съдействието на органите на

МВР, безопасност на движението от органите

на КАТ, противопожарна безопасност от органите на РС ПАБ, контрол на хранителните стоки от органите на Областна дирекция

по безопасност на храните и ДВСК, здравно

обслужване от СД „Медика”, както и добра

организация по разпределението на терена.

На площ около 50 дка . земеделска

земя  бяха разположени полеви ресторанти с капацитет над 5000 седящи места, търговска площ , детски кът с лунапарк, терен за спортните мероприятия,санитарен възел с химически тоалетни , здравен пункт, паркинги и сцена.

Хубавото време и  добрата организация

предразположиха съборяните да препълнят полевите ресторанти и да се насладят на добре подбраната музикална програма с участието на

самодейците от читалищата в селата: Кочан,

Ваклиново, Слащен, Сатовча, Плетена, Вълкосел, Туховища и Годешево.

В музикалната програма освен фолк певицата Крисия, участваха и  изпълнителите на народни песни Ива и Велислава Костадинови, Милко Бошнаков, Хамид Имамски, и  Гуна Иванова,

Гост изпълнител на мероприятието беше

Гери – Никол, а Зоя Колева поддържаше веселото настроение с фолклорният си хумор.

Като завършек на официалната част от програмата и по традиция небето над Ваклиново

беше озарено и от красива заря, която с всяка

изминала година става все по-различна и по ефектна.

В района, предназначен за детски забавления и през трите дни на събора детската глъч и радост също не спряха . Там разбираемо бе най-оживено и  най-весело .

На все по-голям интерес се радваха тази година и спортните фенове които с интерес наблядаваха организираните  борби  свободен стил и канадска борба.

За организацията и безпроблемното провеждане на мероприятието Инициативния    комитет разполагаше със свой бюджет, събран изцяло от спонсорство, такси от наеми на ресторанти скари, сергии ,от такса наем за място за Лунапарк,   което не позволи харчене на средства от общинския бюджет и ощетяване на данъкоплатците от община Сатовча .

Със събраните средства бяха платени хонорарите  на  изпълнителите, изхранването и транспорта на самодейците и всичко останало обясниха от Инициативния комитет който и тази година пое пълната организация и финансиране на събора Ваклиново 2019.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене