Воден ад скъса водопровода на Черна Места, подкопа главен път

Пороен дъжд предизвика срутване на ската на река Черна Места в района на едноименното село и подпока път II-84 от Якоруда за Велинград. Пороят се е излял през изминалата нощ и придошлите води на реката, чието ниво се е вдигнало с над метър само за броени часове, са отнесли склона под шосето, който е до самия ръб на асфалта.

Веднага са предприети мерки за обезопасяване на пътния участък. В момента движението се осъществява само в едната лента, другата е затворена, за да не се стигне до пропадане на част от самия път. Трафикът се регулира, шофьорите се предупреждават да карат с повишено внимание и съобразена скорост. Комисия от експерти на Областно пътно управление-Благоевград извършва оглед на местопроизшествието. Специалистите ще дадат мнението си как да се укрепи най-бързо и най-ефективно пропадналия скат над реката.

„Казаха ни, че проблемът е от силния дъжд през изминалата нощ. Имаме съмнения, че е само от дъжда, тъй като в района има и язовири. Една къща е наводнена, за нас най-големият проблем е скъсването на водопровода на 5-6 места от водохващането до селото ни. Дано успеем да го ремонтираме, за да не останем без вода”, коментира кметът на село Черна Места – Джемал Шарански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене