Класическа музика оглася вековните къщи в Ковачевица

Фестивалът „Неотъпкана пътека” за камерна класическа музика ще намери своя дом по калдъръмените улици и във вековните къщи на архитектурния резерват Ковачевица в Западните Родопи. Музикалното събитие ще се проведе от 2 до 5 август в Народно читалище „Светлина” в гърменското село и в сградата на Неврокопска митрополия в Гоце Делчев. Фестивалът ще събере класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера от България и чужбина. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, организаторите имат за цел да представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа, древна история и традиции на Западните Родопи.

Участници във фестивала са Лора Чекорватова – пиано, Георги Вълчев – цигулка, Никола Таков – цигулка, Мариана Карпатова – мецосопран, Добринка Табакова – композитор, Веселин Тодоров – виола, Румен Цветков – виола, Иван Лалев – виолончело, Волфрам Кьосел – виолончело, Юлита Фъсева – контрабас.

Номинираната за „Грами” композиторка Добринка Табакова е специален гост на форума. Нейната творба „Танц по калдъръма” ще даде началото на музикалните изяви на 2 август в Ковачевица. Финалът на фестивала ще бъде поставен с галаконцерт в Неврокопска митрополия в Гоце Делчев, където ще звучат „Две песни” на Табакова, песни от руски композитори и квинтет на Шуман.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене