МВР с официална информация за спецакцията в Сандански

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители  на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ – Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене