В община Гърмен обявиха кампания за събиране на средства ,строителни материали и човешка помощ за възстановяване на изгорялата къща на Арвие и Али Османови от гърменското село Дъбница

 

С призив и молба , общинската администрация в Гърмен ,обяви  кампания за събиране на средства, строителни материали и  доброволческа човешка помощ  за  възстановяване на  изгорялата къща на майка и син от село Дъбница която изгоря в едно с покъщнината  при  безпощадния пожар  преди седмица .

„ На 08.07.2019 год., след възникнал пожар изгоря къщата и покъщнината на майка и син  от село Дъбница.

Семейството е бедно и  не е в състояние само да възстанови щетите от пожара и затова се обръщат към всички жители на община Гърмен с молба за помощ.Тези от Вас, които имат възможност и желаят да помогнат, могат да направят това в кметствата по населени мест”, се казва в призива , публикуван на сайта на община Гърмен към всички  жители на общината и региона .

 

 

Както писа Топ Преса, голям пожар избухна преди седмица  в къщата на  Али  и Арвие Османови , майка и син  от гърменското село Дъбница и вдигна на крак  противопожарните екипи и местните хора  които се опитаха да спасят от пламъците домът и покъщнината на стресираните майка и син  от  големият и безпощаден пожар.

Пламъците унищожиха  къщата и покъщнината на семейството  , а огнеборците и  местните хора  гасиха пожара до полунощ.

Трагедията, стреса и загубите  на семейство Али и Арвие са големи .

Пожарът , в тагичната вечер е тръгнал от сайванта до къщата на майката и сина Османови от Дъбница който също бе погълнат от пламъците заедно с  жилището им.

Още в нощта на пожара , жители  на Дъбница  коментираха ,че ще се включат в кампания  за  събиране на средства и материали за да помогнат на бедстващото семейство .

 

Собственичката на къщата  Арвие Османова е вдовица , миналата година е починал съпругът й . Синът  й Али пък  живее при нея след като се разделил със  съпругата си която заминала на работа в чужбина .

 

„ Съпричастни сме с трагедията на нашите съселяни , къщичката им беше  много кипра и  потдържана ,надяваме се  в кампанията да се включи цялото село , бизнеса и общината за да им помогнем да  възстановят  домът си „ коментират  потресени от сполетялото нещастие съселяни  на бедстващото семейство .

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене