Д-р Владислав Улевинов: „Имам много идеи за възраждането на болницата с мисъл за здравето на хората“ /СНИМКИ/

Д-р Владислав Улевинов е новият мениджър на МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев.  Работил е дълги години в УМБАЛ „Александровска“ – София, в Специализираната болница по белодробни болести „Света София“ като детски пулмолог, а от 2016 г. до момента – в болница „Уни хоспитъл“ в град Панагюрище, като завеждащ детска пулмология. Притежава сертификат за високо специализирана дейност в областта на интервенционалната пулмология, или т.нар. бронхоскопски процедури.

След решение на Общинския съвет в Гоце Делчев д–р Улевинов приема предизвикателството да оглави болница „Иван Скендеров“, която обслужва 4 общини – Гоце Делчев, Сатовча, Хаджидимово и Гърмен.  „По принцип съм оптимист, но реалист. Има тежко наследство, което спохожда всеки един мениджър, особено в началото. Аз съм  тук и съм  приел това предизвикателство неслучайно. С общи усилия, и с помощта на принципала – община Гоце Делчев – мисля че ще се  справим със сложността на този проблем“ – казва новият управител на болничното заведение. Д–р Улевинов посочи кои ще бъдат акцентите в работата му.  Ще се оптимизира състоянието на болницата, като най-напред ще се направи финансов отчет за определен период от време –ще се провери от къде изтичат основните потоци.

Ще се разшири обема на дейности в ключови клинични и терапевтични дейности като гастроентерология, ортопедия и травматология, а също и кардиология. Този обем ще се разшири със запазването на наличния човешки фактор. Медикът предвижда съвместна работа с институциите, за  да започне генерирането на собствен приход. „На този етап не смятам да има закриване на отделения, а напротив – стремежът ми е да запазя работещите структури, да подобрим показателите, да разширим обема на дейностите“ – каза д-р Увелинов. В своята управленска програма той е заложил профилактични прегледи в ключови  терапевтични области. На ротационен принцип кардиолози от столични университетски болници ще преглеждат на място хората по определен график. „Като съпричастен към най–малките пациенти имам  специална програма, която ще се усети още със старта на новата учебна година. В детски градини и училища ще направим поредица от профилактични прегледи, с цел превенция и диагностика на някои социално значими заболявания“ – сподели в интервю за Радио Благоевград д-р Владислав Улевинов./bnr.bg/

Разговор  с д-р Владислав Улевинов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене