След бурята, гледката в Балкана край Рибново е потресаваща, гъбари едва не бяха убити от множетвото паднали дървета които затвориха всички горски пътища /СНИМКИ/

„ Броени минути след бурята, като слизахме вчера от балкана още се чуваха страшни удари и пукотевици от паднали  многогодищни борове . Мястото през където минахме, сега вече не може  да го  познаем, просто голям късмет извадихме.

Горските пътища за местностите,, Друма,, , „Кукудиви колиби“, „Балинова бърчина“,“Блатата“,са абсолютно блокирани от множеството паднали дървета .

След тежкия погром през зимата, поради големия сняг и вятъра ,  от вчера в балкана над Рибново гледката е ужасна,  не може дори човек да се промушне за да мине .Тази буря  се  отрази  много лошо и на гъбите и на боровинките и  на всички растения. Всичко е унищожено  и сигурно   ще трябва да минат много години, докато гората се възстанови “ разказа пред репортер на Топ Преса  Ибрахим Къдриев и група гъбари от Рибново които едва са се прибрали живи и здрави вчера по домовете се след като страшната буря ги е застигнала в Балкана .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене