Жена преживя истински ужас на „Булеварда на смъртта“ в Благоевград!

И днес благоевградчанка преживя страшен ужас на бул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград. Автомобил връхлетя върху нея и я блъсна на асфалта посред бял ден. Случаят предизвика гневни коментари от станалите свидетели на произшествието благоевградчани, които припомнят и други подобни инциденти, след които не са взети никакви мерки, за да се предотвратят. В последните години някои от пътните инциденти на този булевард, наричан „Булеварда на смъртта“ завършиха с фатален край.

Хората си задават въпроса каква е причината точно там да се случват толкова много и тежки инциденти. Някои бързат да обвинят шофьорите – карали с несъобразена скорост, не давали предимство на пешеходците. Други обвиняват пешеходците. Според шофьори от мястото на днешния инцидент много често пешеходците изскачат иззад неправилно паркирали автомобили, които закриват видимостта на шофьора и става белята.

Особено опасно е паркирането в района, от двете страни на булеварда е „затрупано“ с паркирани автомобили, едните на гости на хотел на булеварда, другите живущи там, а третите паркират безобразно, спирайки да си купят цигари от оборотен табак. Така паркираните автомобили създават предпоставки за ПТП, тъй като намаляват видимостта.

На „Булеварда на смъртта“ има и много пешеходни пътеки на близко разстояние една от друга, които също са препятствие за шофьорите, коментират хората и казват, че един от вариантите за справяне с проблема е поставянето на светофари.

Явно е, че този булевард е проблемен и трябва да се вземат светкавични мерки.

Припомняме, че на двете пешеходни пътеки, намиращи се в непосредствена близост са ставали десетки инциденти. През 2012 година 28- годишна бременна жена се размина на косъм от смъртта, блъсната от лек автомобил.. Отново през същата година, 42-годишна жена прегази и уби на място 80-годишна пешеходка. През следващата година леките инциденти не са малко, а статистиката припомня за случай, в който лек автомобил премазва 58-годишна пешеходка.

Пешеходци, велосипедисти са се озовавали под гумите на нетърпеливи шофьори, бързащи за някъде. Ще ви припомним и един от най-коментираните случаи миналата година, когато благоевградски бизнесмен прегази с джипа си Л. Стефанов- бивш полицай, който изпадна в кома след удара и не успя да дойде в съзнание.

Къде е вината? На органите на реда, на пешеходците, на шофьорите, на общината Истината за всеки участник в движението е различна. Дори и кръговото кръстовище не помогна за подобряване на трафика. Шофьорите са изнервени, карат бързо и невнимателно, а пешеходците изскачат на всяка крачка, особено по- възрастните. Вината? Тя е обща! Дали ще продължат да се пълнят болничните заведения, дали ще продължат да се пълнят гробищата от бул. „Джеймс Баучер“- зависи от всички нас.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене