СКАНДАЛ! Как измамиха 90 – годишен мъж от село Осиково с пари за кола! Вижте потресаващия разказ! СНИМКИ

Случая е много странен, дори необясним. Има много въпросителни, но човекът който дойде в офиса ни е на възраст която уважаваме и сме респектирани. Дадохме му думата. Прочетете какво казва. Неясно е много, но публикувайки думите на бай Мустафа, ще кажем само че тръгваме по следите на схемата и ще разясним случая. Приканваме всеки, който има какво да каже по темата да се свърже с нас и да ни помогне. Ето и разказът, свален от записа на диктофон, публикуваме го едно към едно :

Казвам се Мустафа Хасан, от село Осиково съм преди Великден сутринта ми се обажда от Гоце Делчев  Костадин Стоянов  и ми казва.

– Мустафа ние идваме на Осиково, ще ти прехвърля една кола ,ти ще я караш и ще и сложиш една табела, ако я продадеш по скъпо, ще оправим парите, а сега ще ми я платиш 1500 лева.

Дойдоха заедно с Стойчо, той е попски син, татко му е поп на Ляски, той влезна и остави някакъв си багаж и остави един чувал за успокоение и една машинка за търсене на злато. Слязохме на Гоце Делчев, когато отидохме да направим договор за прехвърляне на колата, той си скри талона на колата и не можа да стане прехвърлянето и започна дами  търси пари за колата, аз не му дадох пари, а талона беше в колата, дай пари казва, аз не му дадох.

Аз му казах, дай да отидем до Сандански ще изпробваме колата и ще отида на лекар, отидохме там, аз минах на преглед и дойде той и казва

  • Дай пари за бензин,

Дадох 50 лева, той намери там някой и  ме остави да чакам, отидоха някъде, аз чаках около час и половина, после ми се обади и каза да  сляза на моста, аз му казах, че не мога да сляза до там, да дойде да ме вземе, после дойде и ми казва.

  • Дай ми пари

Аз казвам как ще ти дам пари, започва да настоява на каране, за да не се излагам пред хората, аз му дадох 500 лева, страх ме беше да не ме остави сам и когато слязохме по надолу в едно село, гледаме дерът едно агне, отиде плати си агнето с изнудени пари, взе го и  отидохме в Благоевград спахме в тях, сутринта тръгнахме да си ме докара до Осиково. От 10 часа и вечерта се прибрахме в 8 часа в Осиково, караше ме да влезнем в банята в Симитли за да може да ми вземе парите, аз му отказах, нагоре на Градево пак пробва да ми вземе парите, като искаше да спи, надолу към Гостун пак му се доспа, като искаше аз да заспя и да ми открадне парите и се прибрахме на Осиково, той си тръгна.  По време на Великден ми се обади няколко пъти

  • Мустафа утре е неработен ден 1 май, ще дойда на 2 – ри

На 2 се обади утре ще дойда, после дойдохме на 3, нощува в нас, аз скрих какво имах, защото знам че е крадец, нощува в нас и през нощта претърсваше всичко и ми изчезнаха няколко ризи и около 10 метра памучен плат, сутринта слязохме в Гоце Делчев направих ме прехвърляне на колата, взе си парите, дадох 90 лв за прехвърляне, а в документа е писал, че я продава 100 лева, дай ми 100 лева за винетка ми казва, аз му дадох после ми казва, че колата му трябвала и ми я взе отиде в Благоевград и не се върна повече открадна я, и до сега го няма никакъв, само лъже.  Казал е на дъщеря ми няма да види нито един лев, нито кола, където иска там да се оплаква, дал съм оплакване в полицията, като господин Кунев не искаше да опише как е точно работата, осем дена той ме изнудваше. И до ден днешен, аз не си получих колата, казва че няма да мия даде.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене