Кмета Минка Капитанова, директора на училището в Дъбница ,Илия Цацев и изпълнителя Бисер Узунов с първа копка дадоха старт на строителството по разширяване на учебното заведение

Първа копка на изпълнение на проект за 228 000 лева , с които ще бъде извършено пристрояване  на Основно Училище „Христо Ботев“ в гърменското село Дъбница бе направена  официално днес . Символичната първа копка направиха кмета на община Гърмен, Минка Капитанова , директора на училището Илия Цацев и  управителят на  фирмата изпълнител „Болдинг Къмпани“ Бисер Узунов .

„ Буквално от днес започваме строителните дейности , а намеренията ни са в края на месец септември  да предадем на училището и община Гърмен готовият  обект ,  сподели за Топ Преса изпълнителя  Бисер Узунов .

Пристрояване на училищната сграда  която ще стане част от досегашното училище в Дъбница ще се състои  от триетажна постройка  с допълнителни класни стаи и  други помещения .

„ Днешният ден е много важен за жителите и подрастващите от Дъбница и съседните села . Свързвам го с тържественият ден на откриването на  нашето училище през 1958 година . За наша радост  школото ни стана тясно , учениците се увеличиха драстично и се наложи да изработим проект  с който да поискаме финансиране за  пристрояване и разширяване с още класни стаи училището ни тъй като и тенденцията говори красноречиво за увеличение  на учениците  ни и в бъдеще.

Благодаря на Министерството на  образованието и на община Гърмен за подкрепата  благодарение на които  децата ,учениците и колектива от учители  ще имат за в бъдеще още по- добри и съвременни  условия за обучение. “ заяви на  дългоочакваното събитие днес , директора Илия Цацев .

„Това което  днес се случва  в училището в село Дъбница е добро начало и дано всички училища на територията на община Гърмен да имат това преимущество да  се обучават в съвременни и добри материални бази  защото образованието е  важно  за развитието и реализацията на подрастващите поколения.

Днес поставяме началото  на пристрояването и разширяването на училището в Дъбница и ще го направим с общи усилия с ръководството на училището и общинската администрация и разбира се с  изпълнителите от „Билдин Къмпани“

Весела и неповторима ваканция пожелавам на вас учители и ученици от ОУ „Христо Ботев“ а на строителите ,спорна работа  и наесен   всички заедно да се поздравим с новата придобивка и заедно да прережем лентата  на  новите класни стаи „ заяви кмета Минка Капитанова  която по  традиция освен  символичната  първа копка разби със завиден замах  и бутилка шампанско в  кофата на багера  .

На   първата копка за старта на строителството на допълнителният корпус на ОУ „Христо Ботев“ днес  свидетели станаха и много ученици от школото ,  кмета на село Дъбница Синем Бекирова , представители на администрацията  в Гърмен които  пожелаха спорна работа на строителите както и новата придобивка да се ползва  със здраве и още по- голям хъс  от учители и  настоящи и бъдещи възпитаници на училището в село Дъбница .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене