Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев с поредна новаторска идея и запомнящо се мероприятие в Античния театър в Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г.

По изключително оригинален начин и в специално изработена папка с логото на училището бяха връчени свидетелствата за завършено основно образование на седмокласниците от Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев. Плакети за успех Отличен 6,00 от трите години на обучение, също бяха връчени.

Церемонията по връчването на свидетелствата се състоя в Античния театър в  Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г.

Марияна Халачева – директор на училището, лично връчи свидетелствата за завършено основно образование на седмокласниците, като им пожела здраве, много бъдещи успехи и да бъдат горди от своите постижения. Тя отправи и призив към учениците да продължават да обичат родината си и винаги да се завръщат в родния Гоце Делчев и да не престават да се гордеят с родния край и родното училище независимо къде се намират по света.

 Г-жа Халачева допълни, че за тях вратите на Трето ОУ „Братя Миладинови“ винаги ще бъдат отворени, а в него ще открият  истински приятели в лицето на своите учители.

Идеята за връчване на свидетелствата на седмокласниците, с нова визия и дизайн, бе предложена от Комисията по ритуализация към училището и бе финансирана от ръководството му.

Емоциите за седмокласниците продължиха, тъй като връчването на свидетелствата бе само първият акцент от двудневното им посещение в Древен Пловдив.

Те имаха възможността да се разходят из Европейската столица на културата и да усетят незабравимото чувство на гордост и величие.

След разходката из Стария Пловдив, посещението на Римския стадион, учениците посетиха паметник „Съединението на България 1885 г.”; разгледаха изложбата „Преоткритият свят на Стара Европа“ в Археологическия музей, в която са представини оригиналите на Панагюрското златно съкровище, Вълчитрънското златно съкровище, златните съкровища от Дъбене (Карловско) и Рупите (Петричко).

Учениците опитаха и от различните кулинарни шедьоври, които Пловдив предлага, разхладиха се в горещия юлски ден около „Пеещите фонтани“ в градския  парк, а вечерта бе изпълнена с веселие и усмивки и показване на танцови умения.

На следващия ден, от невероятната екскурзия, възпитаниците на иновативното Трето ОУ, посетиха Музея на авиацията, където имаха възможността да се запознаят с интересни факти от авиационната история на България и да се снимат за спомен пред изложените летателни машини.

Разбира се, проведената „шопинг терапия“ из Пловдив, също бе изключително добре приета от учениците.

Поздравления за оригиналната идея!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене