ЮЗУ „Неофит Рилски“ ликува! Пенсионират най-накрая доносника Петър Миланов, познат още с агентурното си име – „агент Андреев“

Краят на интригите и подлостите идва!

С края на учебната година университетската общност освен дългоочакваната ваканция получи и още една новина – пенсионират най-накрая на преклонната 68 годишна възраст агент Андреев. Лицата на преподавателите и администрацията греят от радост – няма го вече човека, който сплетничи и забърква интриги от професор до чистачка, няма да го има човека, който постоянно следи и дебне всеки кой кога идва и кога си отива от работа, с кой пие кафе и с кой говори, а когато не установи нищо, но пък е нарочил някой, по стар ченгаджиски начин му създава интрига и неволно я пуска на ректора, който от страх да не изпусне „кокала“ посича набелязаната от доносника жертва и с нея е свършено. Но това е нормално за една среда, която можем да наречем само и единствено „академична“ в кавички.Няма го и дано не се появи повече – възкликват всички!

Няма го, но и никой не тъжи!Е, не точно никой, може би самозваните професори като Юруков, който е познат в академичните среди и измежду всички ректори на университети, като „професорът“, който е единственият професор в България, който няма нито една самостоятелна научна статия, публикация или разработка, а за неговия научен принос се говори само на караваната на Кончето – любимото място на благоевградския академичен „елит“, където алхимията при спиртните напитки наистина може да се нарече наука и толкова алкохолни експеримента са направени, че приноса им в развитието на университета не може да бъде отречен. Там именно за първи път след подобен експеримент професор Юруков и неговия ментор до този момент проф. Мирчев взеха решението да се обградят с достатъчно верни хора и да открият талант, който систематично и последователно да организира така нещата, че двамата професори да се менкат през мандат-два, и да управляват университета вовеки и даже когато вече ще ходят на работа с „памперси“. Този човек бе именно изгонения от БАН и Софийския университет проф. Миланов, познат като агент Андреев със завидна, но отрицателна биография в която прозират няколко факта станали достояние на обществеността с публикуването на Решение № 2-351/ 27.05.2014 г. на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност, която изобличава лицето Петър Борисов Миланов родено през 1951 година и вербувано през 1987 година от ст. лейт.

Огнян Георгиев Мутев, което без свян и скрупол в качеството си на Научен секретар на Института по математика и информатика и по-късно касто заместник-директор на Института по математика и информатика е сътрудничило на всички звена на Държавна сигурност и по-точно на зловещото второ главно управление. За по-младите ни читатели – на ВГУ, или второ главно управление в структурата в Държавна сигурност (която беше репресивния апарат на обявения за престъпен комунистически режим), беше възложена дейността за надзор на политически неблагонадеждните групи – духовенството, младежта (студентите), интелигенцията (асистентите, доцентите и професорите), пътуващите в чужбина спортисти и други. Това зловещо направление изгражда своя агентурна мрежа предимно в университетите и с доклади на агентите доносници множество студенти и преподаватели биват изпращани в лагери като Белене или да полагат принудителен труд по старопланинските проходи. От него по-късно е отделено и още по-зловещото Шесто управление или така наречената политическа полиция, споменът за която довежда до изпотяване много хора, попадали под нейните безмилостни удари и осакатила и довела до изчезването на десетки българи. Та този „хубав човек“ агент Андреев, след като бива изхвърлен заради своите интересни активности по време на комунизма, се оказва правилният човек за пъклените планове на тогавашните партньори Мирчев и Юруков. Само такъв подмолен и безскрупулен човек, който да държи в страх и с репресия академичната общност, можеше да задържи на власт двамата професори, но кой да е предполагал, че двама за този клон са много и излишният само за 2-3 месеца се оказва не друг, а проф. Мирчев и той падна първа жертва на неговия си човек и „приятел“ Юруков и бе изгонен с шумен шамар отвсякъде и се превърна в първата „мокра“ поръчка на „злия професор“ агент Андреев. Това бе преди само няколко години и от тогава насам агентът така се развихри, че университета се превърна в едно мрачно и изпразнено от съдържание място от което бягат всички читави хора, а остават само послушните, роднините и некадърните да намерят работа другаде служители.

Сега предстоят интересни времена на избори и в ролята на пророк нашата медия може да предвиди, че следваща жертва може да се окаже и самият проф. Юруков, чието място наесен никак не е сигурно, защото той иска да посочи своя псевдо наследник, чрез който той да запази властта си, но под вещото ръководство на рутинирания възпитаник на Държавна сигурност, този наследник може вече да остри ножа, с които да посече професор Юруков, и то със същия нож, с който проф. Юруков посече проф. Мирчев.

Ние като отговорна и загрижена за града и региона медия искаме да изкажем и едно мнение, което трябва да стои като Демоклев меч над порочната академична общност и то е следното:
Нито Юруков, за който нашата медия е изписала тонове мастило и е подала множество сигнали, на които „странно“ защо от инспектората на МОН не обръщат внимание, нито неговото пълничко протеже, което се изживява като декан на Правно-историческия факултет и чиято параноична извратеност може да се равнява само с тази на гуруто агент Андреев, не трябва повече да бъдат свързани с университета и само чрез тяхното отстраняване университетът може да запази и малкото си останало достойнство, и има някакъв, макар и малък, шанс да си върне своята предишна слава на престижно висше учебно заведение…
Запомнете тези думи, защото те са пророчески!!!

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене