Община Благоевград отпуска средства на две двойки за инвитро процедури

Нови две двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати за извършване на инвитро процедури. Решението бе гласувано по време на сесия на Общински съвет – Благоевград. За всеки един заявител ще бъдат заделени по 4000 лева.

Общо 200 000 лева са предвидени от Бюдежт 2019 на Община Благоевград за инвитро процедури.

 Благодарение на политиката на кмета д-р Атанас Камбитов и екипа му, всяка година десетки семейства в Община Благоевград получават финансова помощ за извършване на инвитро процедури. Именно за това, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден за целенасочена политика на Община Благоевград в подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Фондация „Искам бебе“ – Ангели на благодарността“.

Община Благоевград подпомага двойки с репродуктивни проблеми, които не отговарят на условията за национално финансиране или са над 43-годишна възраст.

По предложението от кмета Камбитов, кандидатите са вписани не по имена, а под „Заявител с Вх.№“.

По време на редовното заседание на Общински съвет стана ясно, че ще бъдат сформирани нови паралелки в VIII СУ и XI ОУ, заради големия брой желаещи родители да запишат децата си в съответните учебни заведения. Решението за допълнителни паралелки е взето на база направен анализ на Общинска администрация и регионално управление на образованието.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене