Учител от Гоце Делчев спипан зад волана с близо 2 промила алкохол, бе осъден от Районен съд Гоце Делчев

Условна присъда и глоба от 100 лева присъди  Районен съд Гоце Делчев на 27 годишен учител, спипан зад волана с близо 2 промила алкохол

Присъда „Лишаване от свобода“ за срок от 3  месеца, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 от НК се отлага за срок от 3 години от влизане в сила на споразумението, както и кумулативно предвиденото наказание „Глоба“ в размер на 100.00 лв. присъди Районен съд Гоце Делчев на 27 годишния Н.В.Б. който е учител в авторитетното учебно заведение в Гоце Делчев.

Даскалът бе осъден от Районен съд Гоце Делчев  затова, че на 10.12.2018г., около 01.45 часа, по път III-198, в посока местността „Язовирите“ в района на Гоце Делчев е бил спипан от полицейски патраул да управлява лек автомобил „Фиат Пунто” собственост на друго лице, с концентрация на алкохол в кръвта си 1,81 на хиляда.

На основание чл.343г от НК на подсъдимия Н. В. Б. Районен съд е наложил и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 6 месеца, като на основание чл.59, ал.4 от НК се приспада времето, през което за същото деяние е бил лишен по административен ред, считано от 10.12.2018г. от възможността да упражнява това право.

 Престъплението е извършено с пряк умисъл като форма на вина е заключението на съдийския състав.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене