🏆 Благоевград е домакин на Европейско първенство по бейзбол 🏆

Благоевград е домакин на Европейската купа по Бейзбол – група Б, стана ясно днес на пресконференция в зала 101 на Община Благоевград. В първенството ще вземат участие отборите на България, Гърция, Израел, Сърбия, Ирландия и Русия. Това заяви по време на срещата президентът на Българската федерация по бейзбол и на благоевградския клуб „Бизоните“ Ясен Неделчев . Официалното откриване на Европейското първенство е в понеделник от 17:00 часа на бейзболното игрище в Благоевград над парк „Бачиново“. А първият мач е веднага след откриването от 17:30, когато ще се срещнат отборите на България и Русия.

По време на пресконференцията бейзболният президент разясни част от характеристиките на играта, състоянието на отборите и целите поставени пред българския тим. „ Изказвам своята благодарност към кмета на Община Благоевград за подкрепата. Имаме уникален терен, с уникално местоположение. С всяка изминала година подобряваме материално-техническата база, което позволи Благоевград да кандидатства за провеждане на Европейски шампионати и престижни международни турнири . Повярвайте ми, наистина имаме чудесни условия за тренировки и състезания. Бейзболният ни стадион се утвърди като единственият стадион в България и Югоизточна Европа, който е с добре поддържано игрално поле, със създадени условия за провеждане на качествен тренировъчен процес и състезания. В Благоевград се провеждат и тренировъчните лагери за подготовка на национални отбори.“, сподели Ясен Неделчев.

Отборът на „Бизоните“ от Благоевград е 21 кратен шампион на страната при мъжете, многократен носител на Купа „България”, многократен, шампион при подрастващите, редовен участник в изданията на КЕШ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене