Как „ФИБанк“ промени живота на двама млади хора от Гоце Делчев и Благоевград

ПЪРВА СТЪПКА, ВТОРА СТЪПКА, ТРЕТА СТЪПКА…

Преди години тя живеела в родния си Благоевград, той пък – в Гоце Делчев. Едва ли в мечтите им е можел да се появи дори намек за това как, кога и къде ще се срещ­нат. Първото сближаване по пътя се случило поради факта, че и Николай се озо­вал в Благоевград – заживял там. Всеки гледал напред, и двамата правели планове за живота – какво да учат, къде, какво да работят после. Тя с усмивка признава, че го е „по­знавала по физиономия“ – т.е. очевидно го е забелязала, но някак там, в Благоевград, случаят не ги срещнал пряко.

След събирането в един град, макар и още да не се по­знавали, дошъл и вторият ва­жен момент по пътя на тяхно­то срещане в живота. Какъв бил той ли? Ами – изборът на дисциплина в университета. Не, не са се срещнали на сту­дентската скамейка, просто и двамата са избрали да учат право и после – да станат ад­вокати. Всъщност срещнали се и се запознали в София. Николай живял дълги годи­ни в Благоевград и взело да му става тясно, та решил да смени малко атмосферата със София. По тази причи­на се озовал в столицата. А Паулина тепърва направила своя избор да става адвокат и пристигнала в София, за да учи право. Както се сещате, в София можело да бъде още по-трудно да се засекат – все пак, озовали се в по-голям град, където дълго можеш да не срещнеш дори близки по­знати. Но – изборът на про­фесия се оказал важен фак­тор за тяхното общо бъдеще. Как, все пак, са се запознали?

– Тя работеше в една адво­катска кантора… – казва Ни­колай.

– Щяхме да ставаме коле­ги… – вмъква Паулина. – …в едно адвокатско дружество – продължава общия им раз­каз Николай. Но там не се за­държали дълго.

– След което си направи­хме наша кантора.

Доста бързо се случило всичко – познават се от три години и всъщност вече жи­вотът им доста се е проме­нил.

РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО

Тази схема според някои хора е доста трудно предиз­викателство, но при Николай и Паулина явно работи добре. Честно казано, може би съби­рането на двама адвокати в едно семейство е трудна за­дача, но какво ли не прави любовта? Отначало заживе­ли в апартамента на Паулина в София. И се появил синът им – семейството се увели­чило.

– След като ни се роди де­тенцето, взе да ни става дос­та тясно.

Тук вече започнали да се вихрят мечтите: искали да строят къща! Защо къща ли? Ами искали двор, повече пространство. И си го пред­ставяли само като прекрас­на добавка към собствена къща. Но случайността им помогнала да открият апар­тамент, в който Паулина на­право се влюбила.

– Седяхме на кафе и едни наши приятели ни казаха, че в техния комплекс се прода­ва апартамент със страхотна голяма тераса – 100 квадра­та. И ние – ей така, от кафето в Гоце Делчев (където били при роднини), решихме да дойдем в София да видим апартамента. Като го видя­хме, всъщност не сме търси­ли друг апартамент, защото си беше нашият! – разказва с усмивка Паулина. Позна­вали комплекса – минавали били много пъти оттам. Дори като се хванали да си търсят място за живеене, всъщност търсели основно в Бояна, за­щото въздухът там е почист, локацията е добра, уредено е, пък и е близо до центъра.

– Искахме, ако не е къща, поне да е затворен комплекс – по-спокойно е, всичко е уре­дено – обяснява Николай. На Паулина пък й харесали мно­го френските прозорци, голя­мата тераса и цялото усеща­не от апартамента. И взели решение веднага.

ТРУДНОСТИ ПО ПЪТЯ И ОЩЕ МНОГО ПЛАНОВЕ

Сигурно си мислите, че щом така лесно са намери­ли мечтаното място, значи не са имали никакви про­блеми. Не е съвсем така: в началото имало неуредици с документите – едната спалня уж не била част от апартамента, представете си!

Минали през разни та­кива перипетии, но Паули­на наистина много иска­ла всичко да се получи и именно това да е техният дом. И накрая го взели.

– Сбъдването на тази мечта ни костваше една година нерви – казва Па­улина.

– Доста нерви и труд – уточнява Николай. Но пра­вили всичко с огромно жела­ние и голямо вълнение, както твърди Паулина.

Сега не всичко е готово – наблегнали на интериора, но сега мечтите са насочени към терасата. Когато Ути оти­шъл да им спретне много из­искано новодомско парти с гурме меню от риба и всякак­ви морски истински истории дарове, също много се впе­чатлил от терасата:

– И си е само ваша?

– Наша си е и тепърва ще я ремонтираме.

– Значи тук трябва да има второ новодомско парти – пошегувал се Ути и започ­нали заедно да планират празненство, когато терасата стане. Паулина и Николай ис­кали да слагат шатра, хубава настилка, шезлонги, плани­рат по-нататък и джакузи.

– Без барбекю не става! – включил се с идея за ремон­та Ути. А Николай потвърдил:

– Барбекю – задължител­но!

Голяма тераса – големи мечти! И чакат да се раззе­ленят брезите, чиито клони надничат над терасата, за да украсят още повече гледката. Така е – Николай и Паулина не обичат да ограничават мечтите си, но и наистина умеят да ги реализират.

– Човек винаги трябва да избира най-доброто – казва Николай, когато става дума и за финансирането. Така че, като преценили лихвите, сро­ковете, се спрели именно на Fibank.

– Избрахме тази банка да речем по няколко критерия: първо, дадоха ни много добри условия – едни от най-добри­те на пазара… – …Отношение­то беше страхотно – допълва Паулина, – обслужването също. Изключително сме до­волни от банката и от напра­вения от нас избор. За нас тази банка е отличен бизнес партньор и сбъдва мечти!

И сега са щастливи – чувст­ват се прекрасно, сякаш ни­кога не са живели на друго място. Просто усещат това място наистина като свой дом. И продължават да меч­таят. Но вече със сигурност знаят, че магията на сбъдва­нето на мечтите не е в чака­нето да се случат, а в умение­то да ги случиш.

Магията е нещо красиво, нещо необяснимо, което, още като сме малки, навлиза в съзнанието ни много по-лес­но от реалността. Приказки­те са пълни с магьосници и вълшебни създания, които някак улесняват живота. Ко­гато има проблем, той сякаш винаги се решава с някаква необяснима сила. Празници­те също са магически: духва­нето на свещи на рожден ден изпълнява желания, доброду­шен старец ни носи подаръци в нощта срещу новата година, през пролетта е пълно с маги­чески действия за късмет и любов…

Е, би било чудесно, ако и в реалността нещата можеха да се случват с помощта на магия. Но с порастването разбираме, че магията е в самите нас – че мечтите не се сбъдват от съдбата, а са плод на нашите собствени усилия. Че това да мечта­еш, не е свързано само с отнесени мисли, а с умение да планираш правилно – да взимаш решения (понякога съдбоносни), да правиш компромиси, да преценя­ваш плюсовете и минусите на всяка една своя стъпка, да гледаш реално на житей­ските ситуации. Точно то­гава се появяват реалните превъплъщения на онези магически фигури от при­казките и легендите и ни помагат в правилния мо­мент. Както и Fibank, коя­то помага на всеки, който мечтае за собствен дом, има план как да се случи това и му е нужна финансова под­крепа. Ето така се сбъднала мечтата и на Паулина и Нико­лай – поредните щастливци с нов дом и специално парти по този повод, организирано по проекта „Животът е вкусен с Ути Бъчваров и Fibank“.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене