Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев – на ПЪРВО място в ученическия конкурс „Посланици на здравето“

Днес, на Еньовден, в зала „София“ на Българския червен кръст – гр. София, бяха обявени и наградени победителите в Националния конкурс „Посланици на здравето“ за учебната 2018/2019 г.

Проектът на Трето ОУ „Братя Миладинови“ – „Успяваме заедно“, бе класиран на ПЪРВО място във възрастова група V – VIII клас, след като участниците по проекта успешно преминаха и двете фази на конкурса и изпълниха всички планувани дейности в рамките на учебната 2018/2019 г.

Представител на Трето ОУ на официалната церемония по награждаването на победителите бе г-жа Балаценко, която е и техен партньор по проекта.

Призьорите в конкурса, определени от  Министерството на околната среда и водите, сред които на първо място са участниците от Трето ОУ, бяха наградени от зам.-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова, с купа за първо място, грамота за първо място за забележително и оригинално изпълнение на проект със заглавие „Успяваме заедно“, и със спортни пособия.

Да припомним! Само два проекта от област Благоевград бяха класирани за награждаване след втора фаза на конкурса – това са проектите на Трето ОУ „Братя Миладинови“ – Гоце Делчев и Основно училище „Братя Миладинови“ – Елешница.

Проектът на Трето ОУ „Братя Миладинови“ – Гоце Делчев е  единственият класиран проект на призово място от област Благоевград. Ръководителите на проекта на Трето ОУ – Гоце Делчев, поздравяват екипа и участниците от Основно училище „Братя Миладинови“, с. Елешница за постигнатата поощрителна награда в конкурса!

Повече информация за конкурса!

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 – 2020 г.

Инициативата се организира за единадесета поредна година от Министерството на здравеопазването с партньорството на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерство на околната среда и водите, както и със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България.

В тазгодишното издание на конкурса участваха 1989 ученици  от I до XII клас, от цялата страна, заедно със своите учители и родители. По програмата „Посланици на здравето” се проведоха 2 332 дебати и дискусии, 2 788 спортни прояви и 1706 туристически походи. Бяха почистени над 3 226 замърсени района в цялата страна и бяха разработени 374 интернет сайта и електронни книги за здравословен начин на живот. От всички 62 ученически проекта бяха отличени 46.

Интересен факт е, че дейностите на здравна, екологична и туристическа тематика, извършвани от ученици, родители и партньори на Трето ОУ, ще бъдат изпълнявани и през летния сезон, извън рамките на проекта, поради тяхната важност и големия интерес към тях.

Целевата група по проекта бяха VI Б и VII Б клас на Трето ОУ, а техни ръководители – г-жа Жостова, г-жа Грозданова и г-н Халачев.

Ръководителите по проекта благодарят на своите партньори за сериозното, отговорното и всеотдайното отношение към дейностите по проекта. Те благодарят и на чуждестранните си партньори, с които обмениха опит и се сприятелиха, и ще продължават да работят в екип.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене