Ултраси на ЦСКА с бухалки пребиха зверски 3-ма бизнесмени от Банско

123

Собствениците на хитовото заведение „Дървеното“ под кабинковия лифт потрошени от хората на Росен Животното, 9 от биячите в ареста след показна акция на благоевградски криминалисти в София 

Трима банскалии бяха жестоко пребити от фенове на ЦСКА. Инцидентът е станав завчера малко след 13 часа в дърводелска работилница в местността Гуровица в Банско. Иван Ковачев, Григор Страков и Ивайло Лалев работели в цеха и ненадейно били нападнати от група мъже, всички  с нахлупени качулки на суитчерите си. Още при вли­зането побойниците напръс­кали тримата банскалии с невропаралитичен спрей и започнали да ги налагат с дървени бухалки. След пода­ден сигнал на тел. 112 на място пристигнала линейка на Спешен център – Банско и полицейски патрул. Постра­далите са транспортирани до МБАЛ – Разлог, където им е оказана помощ. Най-тежко е състоянието на Григор Страков, който е със счупена лакътна кост на лявата ръка, с контузна рана на главата и с кръвонасядане по лицето и очите. Според медиците той е понесъл най-много удари. Ивайло Лалев е със счупена трета кост на дланта. Двама­та са гипсирани и след като са отказали хоспитализация са освободени от болнично­то заведение. Третият мъж – Иван Ковачев, е с контузии на гърба, гръдния кош и поясната област. Неговото състоя­ние не е изисквало болнич­но лечение и също е освобо­ден веднага след прегледа. Той е и собственик на дърво­делския цех, в който тримата са нападнати. Двамата по- тежко пострадали Гр. Страков и Ив. Лалев по-късно през деня заминали за преглед в столичната клиника „Пиро­гов“. Там е установено, че счупването на лакътната кост на Григор налага оперативна намеса. Той е опериран и ще остане под наблюдение няколко дни, а Ивайло Стра­ков е освободен.

След проведените оперативно-издирвателни дейнос­ти служители от ОД на МВР – Банско и Благоевград са аре­стували в района на Трета градска болница в столицата деветима души, участници в побоя. Те са върнати в Бан­ско, където са задържани в ареста на местното РУП. В по­боя са участвали още някол­ко човека, които все още се издирват.

До боя се стигнало, след като някой изрисувал буква­та „Л“ върху капака на авто­мобила на единия от побой­ниците. След като видял това, заклетият цесекар влязъл в близкия магазин за бои и ла­кове и попитал собственика какво са купили мъжете, из­лезли преди минути от мага­зина и дали ги познава.

„Влезе един човек, държе­ше се доста нагло и ме попи­та какво са купили мъжете, които са излезли преди ми­нутки оттук. Казах му, че са купили безцветен лак и втвър­дител за мебели, но оттук спрей не са купували. Дори първоначално не разбрах за какво ме пита. Много добре познавам и тримата, все пак сме от един град. Не вярвам, че те са напръскали колата. Те са много добри момчета и няма да се занимават с по­добни неща. Но за мъжа, кой­то ме разпитваше, не мога да кажа същото. Той спеше у съ­седите, а предния ден беше с блуза, на която имаше лика на Хитлер, с кръста и всичко. Не ми изглеждаше много до­бър. Не са създавали пробле­ми тук, но въпросният човек се държа много арогантно“, разказа Александър, собстве­ник на магазина.

След като излязъл от ма­газина, софиянецът и някол­ко негови приятели с някол­ко коли се отправили към за­ведението, където Ивайло и Григор са съдружници, а там персоналът ги упътил къде да ги намерят, без да подозират за какво ги търсят. Вчера на смяна там бяха други работ­ници, които не можеха да ко­ментират случая. С няколко автомобила ултрасите на ЦСКА се запътили към дърво­делския цех, който е нает и се стопанисва от единия от пос­традалите – Иван Ковачев. Там открили тримата мъже и ги пребили, потрошили и три леки автомобила, съобщиха от полицията.

В ареста на РУП – Банско са задържани общо девет ду­ши. Всичките са фенове на ЦСКА от фенклуба в столица­та и са от групата на Росен Животното. През уикенда те са били на футболния турнир за фенове на червените в Разлог, организиран от мес­тния фенклуб.

За „Струма“ председателят на клуба Асен Андонов каза-: „Не мога да кажа дали въп­росните мъже са били на на­шето мероприятие, а и не мо­га да знам какво са правили или вършили в Банско. Има­ше фенове от цялата област, но не мога да кажа дали тези мъже са били тук, а и не е доказано, че те са от агитка­та на ЦСКА“, каза Андонов.

Григор Страков и Ивайло Лалев са съсобственици на едно от най- оборотните и ат­рактивни заведения „Дърве­ната къща“ в Банско, намира­що се точно под паркинга на начална станция на кабинко- вия лифт, което е тип швей­царска вила, направена из­цяло от дърво. Другият техен съдружник Костадин Чакъров в деня на инцидента е бил със съпругата си на почивка в Гърция и затова не е бил с тях в цеха. Веднага щом е уведо­мен, Чакъров е прекъснал по­чивката си и е пристигнал в България. Вчера персоналът в заведението каза, че е на свиждане на съдружника си в „Пирогов“. Жители на Бан­ско коментираха, че се готвят да отворят още едно заведе­ние в курорта и са подготв­яли заготовки за новата пос­тройка, която също щяла да бъде дървена, в същия стил като старата. И тримата пос­традали са семейни и имат деца.

Полицаите от РУП – Банско все още работят по изяснява­не на случая. В РП – Разлог е образувано досъдебно производство.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене