Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Бедственото положение в “Аспарухово” е незаконно

Заповедта за обявяване на бедствено положение във варненския кв. “Аспарухово”, която областният управител на Варна Иван Великов издаде в 22 ч вечерта в четвъртък, е незаконна. Това стана ясно от собственото му изявление след заседание на кризисния щаб.

Всички мълчат за изборите

Пълна неяснота какво ще се случи на политическата сцена витаеше около партийните централи вчера. По план днес трябва да започнат консултациите за насрочване на датата за предсрочните парламентарни избори. Но в партийните централи вчера никой не говореше за старта на преговорите.

“Стандарт”

Афера за 200 бона удавила Аспарухово

Афера за 200 бона е удавила половин Аспарухово. Това твърдят жители от улица „Моряшка“, която бе пометена в черния четвъртък. По общински проект над близкото дере трябвало да се направи мост, за да се оттича водата под него. Вместо това инженерите издигнали дига, която струвала доста по-евтино, разказа Цветан Панов от името на съкварталците си.

Спрягат за премиер финансист и учен

Спешни, неформални совалки между политическите централи направиха безпредметни планираните за вторник консултации в парламента, научи „Стандарт“. „Сложната и динамична обстановка в страната“ принудила първите хора в държавата да действат форсмажорно. И да проведат поредица разговори още вчера, довериха високопоставени източници в две от партийните централи.

“24 часа”

“Монд”: Кристалина Георгиева може да стане външен министър на ЕС

Френският в. “Монд” нареди българския еврокомисар по бедствията и авариите Кристалина Георгиева сред възможните кандидати за върховен представител на ЕС за външната политика на мястото на британката Катрин Аштън. Това можело да бъде компромисно решение в пазарлъка за високите постове в ЕС, който предстои на Европейския съвет на 26-27 юни.

Бърз съд за полицай, удрял протестиращ

На 6 октомври тръгва делото срещу полицая Веселин Денчев, обвинен за нанасяне на телесна повреда по време на протестите в нощта на 23 юли м. г. в столицата. Вчера се проведе предварително заседание в Софийския районен съд, на което се разбра, че Денчев го чака бърз съд.

“Сега”

НЗОК ще отреже наполовина парите за болниците от август

Здравната система в страната е в безпрецедентен финансов колапс. Надзорът на Националната здравноосигурителна каса съобщи вчера, че очакваният дефицит в бюджета на институцията до края на годината е 328.093 млн. лв. Ако парламентът не гласува актуализация на бюджета на НЗОК, плащанията към болниците могат да бъдат намалени наполовина и това ще се случи още от 1 август.

Министерството на икономиката спря парите за нова техника на бизнеса

Заради множество нарушения, някои от които граничат с престъпление, е отменено класирането по процедурата за технологична модернизация на фирмите по оперативна програма „Конкурентоспособност“. Това съобщи вчера Ели Милушева, ръководител на управляващия орган на програмата на извънредна пресконференция.

“Монитор”

Потопът отнесе плажа на Варна

Пороят във Варна отнесе повече от метър и половина от плажната ивица. Най-тежко е пострадал Офицерският плаж. Активизирани са свлачища, а дървета плуват на 100 метра навътре в морето. Хотелиери са притеснени за протичането на летния сезон и очакват, че част от резервациите на туристите може да бъде отменени.

Намериха мъртва 3-годишната Жана

Трупът на 3-годишната Жана беше открит вчера по обед в локва под руините на ул. „Горна Студена” 46 на пресечката с улица „Яш” в кв. Аспарухово. Телцето му било под останките на магазин, който бил разрушен от стихията. Момиченцето е открито на метри от срутената къща на „Горна Студена“ №68, където смъртта си намериха още 5 души.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене