Прогноза за времето – 21 юни (петък)

Днес отново ще бъде предимно слънчево, след обяд и горещо. В следобедните часове ще се развива купеста, над планинските и северните райони и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Възможни са локални интензивни валежи и градушки. Вятърът ще е слаб от север. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Това съобщи за агенция „Фокус“ дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна – близко до средното за юни.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 32°.

Над Черноморието ще е слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места по северното крайбрежие краткотрайно ще превали. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури между 30° и 32°. Температурата на морската вода е 24-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще превали и прегърми, като в отделни райони са възможни и мощни гръмотевични бури. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 15°. През почивните дни ще бъде предимно слънчево, с максимални температури над 30°, в отделни райони в Горнотракийската низина и източната част на Дунавската равнина – и над 35°.

В събота краткотрайни валежи ще има само на изолирани места, главно в планините.

В неделя по-късно през деня, когато от северозапад се очаква да започне понижение на температурите, краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури ще има на места в северозападната част от страната. През нощта срещу понеделник явления ще има и в Централна България.

В понеделник въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста, около и след обяд, и преди полунощ и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, по-интензивни в Западна и Централна България, както и в североизточните райони. Главно в централната част от страната се очакват и значителни количества дъжд. Повишава се и вероятността за градушки. По Черноморието ще се задържи почти без валежи и с високи температури – до 30°-32°, в останалата част от страната температурите временно ще се понижат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене