Бакалов, докога ще тровиш Благоевград със закуски-боклуци?

Наша читателка сигнализира, че е щяла да отрови детето си със закуска закупена от обект на благоевградския бизнесмен-хлебар Димитър Бакалов. Ето какво сподели тя.

– Минавайки по ул. „Освобождение“ спрях  колата до закусвалня „Бакалов“. Взех две джумайки с кренвирш. Тук държа да кажа, че касова бележка не ми дадоха. Взех си джумайките и се качих в колата. След по малко от минута си бях вкъщи.

Тоест живеете наблизо?

– Да, на 300 метра от закусвалнята.

Кога разбрахте, че нещо не е наред със закуските?

– Прибрах се вкъщи и събудих детето. Сложих закуските на масата. Бяха доста топли, затова ги разчупих. Лъхна миризма на мърша… Погледнах и видях, че кренвирша е посинял, вътрешността му беше раздробена. Миризмата беше ужасна. Цялата стая се вмириса.

Какво направихте?

– Детето ми беше гладно… Събрах смрадливите джумайки и отидох пеша до закусвалнята. Подадох ги на продавачката и й казах, че смърдят на мърша.

Тя какво направо?

– Нищо. Прибра ги и ми върна парите – 2,20 лв. колкото си бях платила.

Какво направихте после?

– Отидох до баничарницата, която се намира на входа на магазина и взех банички. Прибрах се отново у дома, за да си нахраня детето. След това отидох на работа. Разказах за случката на колегите ми и те ме посъветваха да се свържа с вас, защото вие сте медия, която не премълчава подобни сигнали. Веднага ви писах и ви изпратих снимките. Тук държа да се знае, че закусвалнята е на метри от оградата на 6-то Средно училище „Иван Вазов“. Не се знае колко деца са яли от смрадливите джумайки.

Ние ще подадем сигнал в Областната дирекция по безопасност на храните – гр. Благоевград…

– И аз мислех да го направя… Бях много нервирана и исках да им покажа, че кренвиршите са им развалени. Исках да обърнат внимание, че продават закуски на деца. Те не дават касови бележки, а и им върнах закуските. Аз от там повече няма да купя нищо. Съветвам всички купили от тези закуски да се свържат с вашата медия, за да разкажат… А и не вярвам, че контролните органи си вършат работата. Преди години съм работила в хранителната сфера и съм ставала свидетел, как проверяващи са си затваряли очите за много нередности срещу някой лев и добра почерпушка. Не вярвам в институциите… Смятам, че е по добре родителите да видят снимките, които ви пращам.

Ако можете да се обърнете към собственика на закусвалнята, какво бихте му казали?

– Бакалов до кога ще тровиш Благоевград със закуски боклуци? Това бих го попитала, но да не забравяме, че той е собственик, може и да не знае какво се случва по обектите му. Аз пък за това като върнах закуските с телефона щракнах и жената, която ги продаваше…

Топ Преса веднага се свърза с  д-р Михаил Бащавелов – директор на Областната дирекция по безопасност на храните – Благоевград. ОДБХ – Благоевград упражнява своята дейност върху територията на цялата област с административен център Благоевград. Под обхвата й са районните офиси в градовете Благоевград, Сандански, Петрич, Разлог, Гоце Делчев, както и всички населени места на областта. Г-н Бащавелов разпореди проверка веднага, какво са установили се очаква да разберем.

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене