Потребителите на Цнст – Гоце Делчев откриха сезона за активното плажуване на „ Топлицата“ край Мосомище

Прекрасен ден за плаж и прохлада си подариха днес ръководство и потребители на  Цнст – Гоце Делчев, с което те откриха сезона за активното плажуване на минералните и лековити басейни „Топлицата“ край гоцеделчевското село Мосомище.  

Оказа се, че още от рано сутринта освен плажуващи на „Топлицата“  от Цнст – Гоце Делчев там вече са се настанили в очакване на хубавия слънчев ден край басейните и доста местни и други търсещи лятната прохлада и прекрасната вода на „Топлицата“, която е с много полезни за човешкото здраве показатели. В интерес на истината, басейните с минерална вода край село Мосомище се ползват целогодишно. Те продължават да са безплатно удоволствие за всички заради което през лятото напливът от хора там е много голям.

За стопанисване на „Топлицата“ от години с примамливи оферти се пробват десетки мераклии – концесионери, но жителите на селото и местното кметство удържат на наплива за лесни печалби с категоричното мнение, че басейните с минералната вода са Божи дар и би следвало да се ползват от хората безплатно.

Те се поддържат от местната управа на Мосомище с подкрепата на община Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене