АТАКА иска минимален праг за признаване на избори

Партията готви поправки в Изборния кодекс

 АТАКА ще инициира поправки в Изборния кодекс, с които да се въведе минимален праг за признаване на резултати от избори. Целта е да се избегне узаконяването на резултати, подобни на тези от вота за Европейски парламент, на който гласуваха едва 1/3 от имащите право на глас. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров пред Нова ТВ.

„Трябва да кажем, че ако поне половината от избирателите не са гласували, то изборите не са легитимни. Защото утре ни застрашава опасността да излязат на избори 200 души, да гласуват и да изберат 240 народни представители, които ще управляват”, коментира партийният председател и риторично попита: „Това ли е демокрацията.”

По думите му демокрацията е мнението на повечето хора. „А когато повечето хора не искат да гласуват или не са гласували, трябва да се замислиш дали да не промениш законите”, уточни Сидеров.

„Политическата система не работи. Тя в момента започва да показва някакво циклене. Не може с една трета от избирателите да казваш – този загуби, този спечели. Кой загуби и кой спечели на тези избори? Мисля, че загуби демокрацията”, категоричен бе той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене