Танцова формация „Мераклии“ на „Хоро край Поморийския бряг“

Слънце и простор, море и тишина, лятно настроение и цветя, и сред всичко това – галещи душата неравноделни ритми, жизнерадостни танцьори, запленени от магията на танца.

„Хоро край Поморийския бряг“ -деети юбилеен фестивал на танцовите клубове, организиран от община Поморие и танцов клуб „Чайка“, събра тази година над 35 клуба, с близо 500 участника.

В него за първа година взе участие танцова формация „Мераклии“, към читалище „Никола. Вапцаров“, с ръководител Райна Асева, която се представи пред публиката с хорото „Софка“. Изиграно по оригинален начин, то получи заслужените аплодисменти на публиката. Изпълненията нямаха състезателен характер, а представително демонстрационен. Целта бе да се види, че всички хора, които обичат и играят български народни танци, са победители, достойни за уважение и подражание, защото благодарение на тях, пламъкът на всичко най-българско и родно се поддържа вечно жив.

Танцьорките от Банско имаха възможността да се насладят на красотата и богатството на българските танци, като част от зрителите на Концерт-спектакъла „Образи на другостта“, посветен на юбилейното издание на фестивала в Поморие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене