Как става така? Баща му българин, майката украинка, а той тъмнокож

Футболните фенове в България от доста време се чудят какъв точно е случаят с тъмнокожия бивш младежки национал Георги Пашов. 29-годишният десен бек вчера стана шампион на Армения с екипа на Арарат-Армения.
Той е роден на 4 март 1990 г. в Пловдив. Израснал е в Гоце Делчев, майка му е украинка, баща му българин от Неврокопско, а самият Георги Пашов е тъмнокож. ДНК тест доказва, че е син на майка си и баща си и въобще не става дума за извънбрачни връзки.
„Аз съм българин и такъв се чувствам. Роден съм в Пловдив, тъй като нашите имат познат лекар там, но нямам нищо общо с този град“, признава самият Пашов преди години.
Пашов е ходил в Украйна като малък. При бабата по майчина линия се крие и ключът към цвета на кожата му. Именно украинската баба има африкански ген, който се проявява при футболиста.
Георги признава, че рядко, но все пак чува расистки обиди от трибуните. Отдавна ги е превъзмогнал. За Пашов темата не съществува, тъй като близкото му обкръжение го приема такъв, какъвто е.
По футбола го запалва майка му, която една вечер на 1998 година включва телевизора. Играят Левски и ЦСКА.
„Предложи ми да погледам, защото било вълнуващо. До този момент не се интересувах от футбол, но дербито ме запали“, признава Пашов.
Той бързо е забелязан и привлечен в прочутата школа на Пирин (Благоевград). Там пък хваща окото на хората от Литекс и заминава за академията в Ловеч. Няколко пъти дори играе за мъжете, макар и в контроли, докато треньор е Мъри Стоилов.
Носил е екипите на Чавдар (Етрополе), Левски (Левски) Славия, Монтана, Локомотив (Пловдив) и Етър, а от миналото лято е част от Арарат-Армения. Има мачове за националните отбори до 19 и до 21 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене